Kelemen Hunor: "OUG 7 nu este raţională. Trebuie abrogată!"

 

Liderul UDMR lovește, din nou, sub centură, coaliția de guvernare ALDE-PSD. Kelemen Hunor a declarat că Ordonanța 7 este irațională și că singura variantă viabilă este abrogarea totală a acesteia.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la RFI că OUG 7 nu este raţională, iar soluţia ideală ar fi abrogarea integrală. În plus, Kelemen Hunor afirmă că Ministerul Justiţiei intră în conflict cu Parlamentul şi cu sistemul judiciar.

Kelemen Hunor a declarat că ”în acest moment, această Ordonanţă nu are nicio utilitate, nu este raţională această Ordonanţă. Eu nu pot să înţeleg de ce a dat domnul Toader această Ordonanţă de Urgenţă, sunt câteva chestiuni care nu numai că ar fi trebuit discutate, dar nici măcar nu ar fi trebuit modificate din legislaţia adoptată în 2017 şi în 2018”.

Liderul UDMR subliniază că ”acum, brusc, Parlamentul se trezeşte că tot ce am făcut se modifică şi Parlamentul nu mai are nici o treabă, deci domnul Toader din acest punct de vedere iarăşi greşeşte. Noi am susţinut că în interiorul CSM-ului, Secţia de procurori şi Secţia de judecători trebuie separate, fiecare merge pe pârtia lui. Noi am susţinut vechimea de 18 ani pentru a accede la Înalta Curte şi la Parchetul General. Iarăşi, nu e bine să schimbi, permanent intră în conflict ministerul cu Parlamentul şi cu sistemul judiciar. Controlul ierarhic trebuie păstrat”.

Întrebat dacă nu ar fi o soluţie mai bună abrogarea integrală a OUG 7, Kelemen Hunor

a răspuns: ”Asta ar fi soluţia ideală, dar asta trebuie să facă Guvernul, nu poate să facă Parlamentul. Până când ajunge pe masa Parlamentului trece prea mult timp. Eu am cerut şi o astfel de intervenţie la OUG 114, prorogarea termenului, de exemplu, tot Guvernul poate să facă”.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Parlament impotent sau incompetent sau inutil !?
27 Feb 14:23
Adica legi vazute si revazute de parlament in 2017 si 2018 sint schimbate de bubico ca sa asigure gastii de la putere suficiente pirghii prin care sa isi infiltreze slugile ca sa domine totul cit vrea muschiul lor. Si uite asa se intorc romanii si hunguri in evul mediu ...
Răspunde
0 0
Basil
27 Feb 10:08
Eu nu cred ca loveste sub centura. Are ratiune in ce cere. La fel si cei care demonstreaza, chiar daca sint putini nu inseamna ca sint prosti.
Răspunde
0 0
Stefan
27 Feb 09:52
Domnule Kelemen Honor parasiti -i pe acesti infractori dela putere ,altfel va faceti de rusine pe Dv si pe maghiarii romani care sunt sigur ca nu-i aproba si ii detesta ca si romanii.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?