ION CRISTOIU: România e o federaţie de judeţe-stat pesediste

 
ION CRISTOIU, somat să aleagă între REALITATEA TV și TVR
ION CRISTOIU, somat să aleagă între REALITATEA TV și TVR

ION CRISTOIU a comentat, la JOCURI DE PUTERE, arestările baronilor locali din Mehedinţi: "Avem imaginea faptului că România nu e un stat unitar, e o federaţie de judeţe-stat"."Astăzi am asistat la un moment istoric deoarece, pentru prima dată, având în vedere că au mai fost puse şi alte persoane din acest judeţ sub acuzare, avem imaginea faptului că România nu e un stat unitar, e o federaţie de judeţe-stat. Am atras mereu atenţia asupra feudalizării României care atinge deja fiinţa naţională. Gândiţi-vă că eraţi în Mehedinţi. Potrivit actului de acuzare, în acest judeţ avem un preşedinte de CJ, Adrian Duicu, care era şi şeful filialei locale a partidului de guvernământ, şi oamenii lui cu care făcea afaceri. Oameni ai lui care erau şeful Poliţiei, care la rândul lui avea soţia procuror la DNA şi sora era şi ea ceva, şi mai erau un post de televiziune al lui, managerul spitalului de urgenţă era din caracatiţa lui, directorul CNSAS, secretarul CJ Mehedinţi. Luai în serios democraţia din România şi trăiai în Mehedinţi şi unde te duceai? Îţi făcea o nedreptate baronul, şeful oraşului stat. Unde te duceai? La Poliţie era al lui, la Parchet era al lui, la spital era al lui. Această realitate este în marea majoritate a judeţelor ţării pentru că toate sunt judeţe pesediste stat. În aceste judeţe nu se poate dezvolta nicio opoziţie şi avem un electorat dependent, iobag. Pentru că un electorat care trăieşte într-un asemenea judeţ, vrea să facă o afacere. Nu poate, pentru că e pesedistul de acolo. Vrea să se îmbolnăvească, nu poate. Aceasta este caracatiţa. Şi atunci PSD şi-a făcut acest electorat, electoratul de reţea", a spus Cristoiu.

Jurnalistul a mai subliniat că primarii din aceste judeţe au ca misiune să aducă electorat.

"Primarii sunt obligaţi în aceste judeţe-stat, primarii pesedişti, să aducă electorat. Baronul asigură Bucureştiului, lui Victor Ponta când se duce în judeţ, cântăreţi şi oameni care aplaudă. La rândul lui, baronul, cu banii statului dă la anumiţi primari. La rândul lui, primarul are o reţea în comună. Şi în momentul în care vine votul, reţeaua scoate un anumit procentaj", a mai declarat Cristoiu.

"Aceste judeţe-stat sunt şi în timpul guvernărilor de dreapta. Sunt din 90. Că a venit regimul Constantinescu, Băsescu, pe plan local tot ei sunt feudali. De la Bucureşti, nu poţi să faci nimic. Au televiziunile locale, ziarele locale. Cum poţi să scrii împotriva baronului local? România nu mai este un stat unitar. Singura soluţie e să se treacă neapărat o lege prin Parlament sau în Constituţie că toate mandateşle se limitează la două. Asta ar reînnoi viaţa politică. La al treilea mandat, deja ai reţeaua. Indiferent cine o veni, se schimbă. Dai posibilitatea altor politicieni tineri să aspire. Această reţea nu adună numai bani pentru castelele lor, adună bani pentru partid", a mai spus Cristoiu.

Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinți, și șeful Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, Ștefan Ponea, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de corupţie.  Preşedintele PSD Orşova, Constantin Popescu, a fost şi el reţinut de procurorii DNA, joi dimineaţă. Adrian Duicu şi Ştefan Ponea sunt acuzaţi că ar fi determinat funcţionari publici să numească şi să menţină apropiaţi ai acestora în funcţii de conducere în instituţii publice şi să concesioneze terenuri din Orşova, la preţuri convenabile.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
4 -2
Calul Nekezol
04 Apr 17:16
Asta nu e ala cu gaina devenita mamifer? Uite unde duce zoofilia lui "surtuc de piele jegoasa" !
Răspunde
4 -2
despre cristocu
04 Apr 17:09
"Ce secaturi a mai produs si amarata noastra natie".
Răspunde
4 -2
Tottenham Lover
04 Apr 17:08
Problema e ca multa lume nu intelege profunzimile gindirii marelui ziarist cu bulina rosie deoarece acesta isi molfaie, cu placere de gurmand, cuvintele si frazele atunci cind vorbeste ... Atunci cind treci de la A3, acolo unde priveai doua ore pe pereti asteptind in trepidatii ca moderatorul sa ti se adreseze cu "maestre, ce credeti despre ... ?") la televiziunea b.asescu 1, in compania selecta a Andreei Bora Bora si a celorlati umanoizi, cred ca nu poti spera mai mult decit sa mai prefatezi asa, cam o data la doi ani, o carte de colorat pentru copii ....
Răspunde
3 -2
matrafoxel
04 Apr 17:03
A baut basaul s-a betivit cirstoiul.
Răspunde
3 -2
Tania
04 Apr 17:01
Stiew cineva ce produce butoiasul sisiit in afara de tembelisme?
Răspunde
0 0
despre idioti
04 Apr 21:47
5 Tenia si Limbricul postac PSDist la datorie!!!
2 -1
Levy
04 Apr 16:59
,,Maestre"nimic nu este ,,intamplator'la matale,bre !Ai inceput ca si altadata cu altcineva sa fii un asiduu pupincurist.Oricum,bag seama,ai mostenit si de la batracian ceva:voi ati descoperit...ce ingroapa pisica.pofta buna!Si la lins...
Răspunde
3 -1
Bine Ardei Umplut
04 Apr 16:58
Să-i ascultăm şi pe proşti că uneori au şi ei dreptate.
Răspunde
1 -1
Mitrica
04 Apr 16:56
Ca Ion Cristoiu este un om foarte mic o stiam cu totii, dar sa fii atat de mic incat sa te bage in seama doar siteurile obscure e prea mult. Ati ajuns in cel mai jos punct, domnule Cristoiu. Nu stiu daca mai aveti timp sa reveniti.
Răspunde
12 -2
Covrig
04 Apr 09:32
Are dreptate Cristoiu.
Romania e stat unitar in sensul ca exista o singura legislatie, insa la modul cum se aplica si cum se interpreteaza aceasta legislatie, totul sub obladuirea administratiei centrale, numai despre stat unitar nu mai este vorba.
Răspunde
19 -2
Dorin-Adrian Cristea
04 Apr 08:34
Aici are dreptate cristoiu, romania nu e stat unitar. Dar e uimitor cum interesele de grup si coruptia se transforma in federatie.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?