Iohannis, un nou atac virulent la adresa partidului de guvernământ

 

Președintele Iohannis nu precupețește niciun efort pentru a ataca partidul de guvernământ. Astăzi, Forumul Global "Drepturile Omului și o Lume fără Tutun" a fost rampa de lansare a rachetelor prezidențiale către "buncărul" din șoseaua Kisseleff. 

Sănătatea populaţiei nu are culoare politică, dar ea marchează în mod semnificativ viitorul acestei ţări. România are nevoie de punerea în aplicare a strategiei naționale de sănătate, care să privească investiția în sănătate ca pe o investiție în viitor.

Din păcate, guvernarea PSD a eșuat și în ceea ce privește prevenția, care nu e o prioritate pentru actuala guvernare. Nu vedem campanii eficiente, menite să le arate omenilor riscurile la care se expun. Nu vedem nici mult promisele spitale regionale și nici infrastrutura spitalicească. În schimb, vedem pacienți nemulțumiți, crize, medici demotivați și noi și noi scandaluri, care par interminabile.

Această responsabilizare individuală trebuie însă dublată și încurajată de efortul autorităților. Din păcate, guvernarea PSD a eșuat și în ceea ce privește prevenția, care nu reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare.

De fapt, în pofida promisiunilor făcute de guvernanți, nu vedem campanii eficiente de informare menite să le explice oamenilor care sunt riscurile la care se expun. Și dacă asta ar fi singura problemă! Dar nu vedem nici mult promisele spitale regionale, nu vedem nici îmbunătățirea infrastructurii sectorului sanitar, și, cel mai grav, nu vedem niciunde grija pentru oameni.

Vedem, în schimb, ignorarea problemelor reale din sănătate, pacienți nemulțumiți, medici demotivați, crize și noi, și noi scandaluri televizate.

Sănătatea generației de acum și a celei viitoare trebuie să fie mai presus de orice obiectiv care aduce câștiguri electorale sau politice pe termen scurt! Chiar dacă rezultatele programelor de sănătate care promovează prevenția nu sunt vizibile imediat, ele generează beneficii pe termen mediu și lung.

Prevenția în sensul tematicii forumului de astăzi înseamnă comunicarea riscurilor fumatului, transmiterea informației prin canale avizate, de către experți, politici de combatere a consumului de tutun coerent implementate, legislație adecvată și aplicată consecvent, protejarea și respectarea drepturilor omului!

Politicile de control al tutunului sunt cu atât mai importante pentru protejarea dreptului la ocrotirea sănătății, iar rolul prevenției devine, în acest context, fundamental.

Tocmai de aceea, una dintre prioritățile mandatului meu în materie de sănătate este promovarea prevenției și a educației pentru sănătate. Un sistem de sănătate sustenabil are la bază prevenția.

Avem deja certitudinea că cele mai răspândite boli ale societății moderne pot fi evitate dacă se iau din timp măsurile adecvate.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Razvan
26 Mar 12:03
Un escroc mincinos acest Johannis! A mintit ca a avut peste 50 de dosare penale, a furat case de la stat cu acte false si fara sa isi exercite obligatiile de primar in cazul lor, samd.
O rusine a natiei romane!
Răspunde
0 0
Costin Stefan
26 Mar 11:58
SE IMPUNE SA AVEM REPUBLICA PREZIDENTIALA. Cine impune asta ? Poporul roman, care- de secole- a ascultat de un singur conducator, considerat luminat si destoinic si daruit de Dumnezeu sa duca tara si oamenii numai spre bine. Pai, de 30 de ani, tara este dusa numai spre rau. Basescu si Iohannis au fost ignorati, desconsiderati si chiar atacati neintrerupt de guvernanti si de catre presa aservita. Nu mai putem continua asa. O banda de raufacatori, condusa de cel mai mare infractor din tara, de Dragnea, a pus stapanire pe PSD si faee cu Romania ce vrea. Se impune un referendum pentru REPUBLICA PREZIDENTIALA pe timp nelimitat si GUVERN NATIONAL pe timp de zece ani.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?