În al nouălea cer, un film interzis minorilor sub 18 ani, a rulat luni seară la MŢR

Foto: REALITATEA.NET
Seria filmelor de tot felul a continuat și luni la Cinema Studio și la Muzeul Țăranului Român.

"Instalația iubirii" ("Instalacija ljubezni"), o poveste despre căutarea iubirii sau despre cum se poate redescoperi sau reinstala dragostea în viaţa noastră a rulat la Cinema Studio începând cu ora 18.00. Maja Weiss, care semnează regia filmului spune că pelicula este construită sub forma unui film în film, care glorifică iluziile de orice fel: romantice, artistice, cele de la început şi cele de pe urmă.

Mojca este o femeie de vârstă medie, elegantă şi plictisită, mamă a doi copii, mare admiratoare şi colecţionară de opere de artă, acum căsătorită cu Vasko, un înstărit vânzător de carne. Veşnic în căutarea iubirii şi pasiunii, îl redescoperă pe Miloš, fostul ei iubit din adolescenţă, acum un faimos artist video. Fără să-şi dea seama, Mojca devine obiectul unei noi instalaţii video pe care Miloš o pregăteşte cu ajutorul fiicei Mojcăi. Vânătoarea ei după dragoste devine o aventură pentru orice persoană implicată în film, inclusiv pentru echipa de filmare.

De la ora 20.00, la Cinema Studio a fost programat să înceapă filmul "Fericire" ("Mutluluk"), o adaptare după romanul cu acelaşi nume al lui Zülfü Livaneli. 

Pelicula regizorului Abdullah Oğuz prezintă povestea unor oameni aflaţi în căutarea libertăţii şi fericirii, care se zbat pentru o a doua şansă în viaţă, încercând să-şi depăşească destinul.

Tânăra Meryem este violată iar tradiţia locului cere ca ea să fie omorâtă pentru a salva onoarea familiei sale. Cemal, fiul şefului satului primeşte această misiune dar se răzgândeşte în ultimul moment. Cei doi fug şi sunt urmăriţi de localnici. Din fericire, întâlnesc un om carismatic, Irfan, fost profesor universitar, care pleca într-o călătorie pe mare şi căuta echipaj. Irfan fuge şi el de ceva din trecutul său – un mariaj mort şi o viaţă searbădă. Cei trei pornesc într-o călătorie care le va schimba existenţa.  - VEZI TRAILER

Comedia dramatică "Primii ani din viaţa lui Erik Nietzsche: Partea I" ("De Unge år: Erik Nietzsche sagaen del 1"), în regia lui Jacob Thuesen urmăreşte evoluţia unui tânăr care, în ciuda dificultăţilor, rămâne fidel idealului său. Scenariul a fost scris de Lars von Trier, pornind de la propria experienţă de viaţă.

La sfârşitul anilor 1970, Erik Nietsche, un tânăr timid, se hotărăşte să devină regizor. După ce este admis la Şcoala Naţională de Film din Danemarca, îşi dă seama că e prins între preparatori ostili, colegi ciudaţi şi reguli pe care nu le înţelege. În această atmosferă se găsesc şi conflicte de sindicat şi femei care refuză relaţiile de durată. Filmul a rulat la MȚR începând cu ora 18.30. VEZI TRAILER

"În al nouălea cer" ( "Wolke 9"), un film interzis minorilor sub 18 ani, a rulat luni seară de la ora 21, la MȚR. Filmul, în regia lui Andreas Dresencare, a primit în 2008, premiul Un Certain Regard – Jury Coup de Coeur, Festivalul de Film de la Cannes, 2008, premiul pentru 
cea mai bună actriţă la Geneva Cinéma Tout Ecran și 
Premiul Trieste în cadrul Festivalului de Film de la Trieste, din acest an.

După 30 de ani de căsnicie cu Werner, Inge, o femeie în vârstă de 60 de ani, începe o aventură amoroasă cu Karl, un bărbat şi mai în vârstă. Astfel, filmul abordează două teme tabu: dragostea şi sexualitatea după 60 de ani. VEZI TRAILER

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?