Guvernul Dăncilă a ajuns, din nou, la fundul sacului. Cât vrea să împrumute statul din piață

 

E foame de bani la buget. Finanțele vor să împrumute în noiembrie 4,74 miliarde de  lei, cu peste 65 milioane mai mult decât în octombrie. 

Spre comparaţie, în octombrie, Finanţele şi-au propus să împrumute 4,675 miliarde de lei, cu 18,8% mai mult decât în septembrie, dar au ajuns să împrumute 5,68 miliarde de lei. De asemenea, în octombrie, Ministerul de Finanțe și-a  propus să atragă 3,94 miliarde de lei, dar suma finală a fost de 4,17 miliarde de lei.

Ministerul a anunţat că va vinde, în noiembrie, bonuri de tezaur în valoare de 600 de milioane de lei, cu 30% mai puţin decât în luna precedentă, printr-o singură licitaţie, organizată la 26 noiembrie, cu o maturitate de un an. 

În plus, Finanțele plănuiesc, în noiembrie,  opt sesiuni în care să vândă obligaţiuni guvernamentale, faţă de şapte în luna precedentă. Astfel, suma ţintă orientativă este de 3,6 miliarde de lei, cu 9% mai mare decât în luna precedentă.



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?