Gușă: Scenariul privind influența lui Soros asupra serviciilor, subiectiv, dar cu unele adevăruri

 
Cozmin Gusa, emisiune la Baia Mare
Cozmin Gusa, emisiune la Baia Mare

Scenariul privind controlul pe care miliardarul George Soros l-ar fi exercitat asupra serviciilor secrete și anticorupție din România trebuie privit cu anumite rezerve, dar devoalează unele mecanisme tipice statului paralel, este de părere consultantul politic Cozmin Gușă. Scenariul a fost invocat de Roger Stone, un fost apropiat al președintelui american Donald Trump, arestat în ianuarie. Stone a fost inculpat pentru șapte capete de acuzare, printre care declarații false și influențarea martorului.Consultantul politic remarcă faptul că poziționarea și pozițiile publice ale lui Stone, cât timp a fost apropiat de Donald Trump și a luptat contra oamenilor lui Soros învăluie întreaga poveste într-o aură de subiectivism. Cu toate acestea, unele mecanisme descrise s-au regăsit, la scară mai mică, în România.

"În mod sigur Traian Băsescu nu a avut acces în zona de putere zero din jurul lui George W. Bush și Barack Obama, dar a avut acces în zona lui George Soros, iar faptul că a avut-o consilier pe Justiție pe Renate Webber, președinte al Fundației Soros România, iar ca ministru al Justiției pe Monica Macovei, am putea crede că mandatul său, din 2005, a intrat sub auspiciile lui Soros", a afirmat Gușă.

În relatările lui Roger Stone apar însă și elemente ce par să fie reale sau cel puțin să aibă un sâmbure de adevăr. "Soros, din zona sa de ONG, a încercat să interfereze în politicile fostelor state comuniste si să obțină diverse avantaje, de afaceri sau al influenței asupra cercurilor politice, folosind de multe ori și demnitari americani. De exemplu, eu nu am nicio îndoială că Mark Gitenstein, fostul ambasador la București, a avut relații cu Soros, iar actualul amnsador Klemm urmează exact aceeași linie. (...)."

"Ce trebuie să reținem este că România contează pentru SUA și că astfel de evenimete cu hacker români care au pătruns în zonele cele mai protejate ale politcii americane au avut ecou în jocurile de putere din SUA și poate așa ne explicăm și de ce unul precum Florian Coldea nu pățește nimic, poate că are protecția unor cercuri de la Washington", a mai afirmat Cozmin Gușa.

Roger Stone, omul lui Trump, despre România și Soros

 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
plugariu
24 Feb 11:34
Alte elucubratii ale "analistului" Gusa, cel ofticat ca inca nu are partid politic...!
Răspunde
0 0
Alexandru
24 Feb 09:59
Belgrad 2019! Ai stricat tot, dle analist politic!
Răspunde
0 0
Ghiță
24 Feb 07:31
Ați luat-o pe urma antenei3, rusine Realitatea!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?