Gușă: PSD pregătește suspendarea lui Iohannis pe model Plahotniuc, fără referendum. Care e planul B

 

PSD dorește o suspendare fără revocare, doar pentru a-și îndeplini obiectivele, consideră Cozmin Gușă. Consultantul politic a prezentat pentru Realitatea TV și planul secundar al majorității parlamentare, pus în aplicare dacă va fi nevoită, legal, să organizeze referendum: decredibilizarea lui Klaus Iohannis prin prezentarea unei ”telenovele” a vieții sale private.”Cine a urmărit cu atenție emisiunile noastre din ultimele luni aflat că am divulgat acest plan al lui Dragnea și compania de a-l suspenda pe Iohannis și am vorbit că se va întâmpla înaintea acestei toamne. Singura problemă pe care o au cei ai lui Dragnea este legată de cum vor pune în aplicare acest mecanism de suspendare”, a declarat Cozmin Gușă.

Greșelile liderului PSD și guvernarea foarte proastă i-au întors propriul electorat împotrivă, subliniază consultantul politic, precizând că acum Dragnea și ai săi se concentrează să gândească o procedură pe modelul promovat de Plahotniuc în Republica Moldova.

Dragnea pregătește o suspendare a lui Iohannis pe modelul Plahotniuc

”Vrea să preia modelul Plahotniuc, care suspendă președintele fără să-l revoce când are de promulgat niște legi - ca să dea bine Dodon în fața rușilor de la Kremlin -: președintele Camerei Deputaților, care este fostul director de la firma lui Plahotniuc, din poziția de președinte interimar promulgă legile de care are nevoie majoritatea, iar acest model se dorește implementat și de către Dragnea, care-l admiră pe Plahotniuc”, explică Gușă.

În aceste zile se discută de posibilitatea ca președintele Iohannis să fie suspendat și, dacă se poate, să nu fie revocat, întrucât referendumul l-ar ajuta pe acesta să se reîncarce electoral, dezvăluie consultantul politic.

”Planul ar fi o suspendare rapidă în Parlament - nu cred că vor avea această problemă -, urmată de instalarea unui președinte interimar care să nu fie nici Tăriceanu, nici Dragnea. Să se poată ajunge la vreunul din conducerea Senatului sau a Camerei Deputaților care să ajungă la Cotroceni și să rezolve problemele majorității - revocarea lui Kovesi, schimbarea conducerii SRI plus alte lucruri utile pentru Dragnea și ai săi”, afirmă Cozmin Gușă.

Prin urmare, mai-marii PSD studiază, acum, posibilitatea ca președintele interimar să nu convoace un referendum de revocare a lui Klaus Iohannis, șeful statului urmând, deci, să revină în funcție, dar fără Laura Codruța Kovesi, cu legile Justiției promulgate și cu altă conducere a SRI.

Cum se pregătește PSD pentru scenariul unei suspendări cu referendum de revocare: telenovelă despre viața privată a lui Iohannis 

Ar exista, totuși, o problemă pentru liderii PSD - să nu reușească să ducă la îndeplinire acest plan din punct de vedere legal. În acest caz, arată Cozmin Gușă, vor dori să meargă inclusiv la un joc public de revocare pentru care se pregătesc deja.

”Șarjele publice ale lui Dragnea de decredibilizare a lui Iohannis - banii pe case înapoi, falsurile pe care le invoca presa care i se subordonează sunt de natură să decredibilizeze și să-i facă pe cetățeni să creadă că Iohannis nu prea e de apărat”, arată consultantul politic. 

Este un aliniament de decredebilizare a lui Iohannis, motivația de suspendare fiind una generală care țintește în decizia legată de Kovesi, enunțată că ”avem un președinte care nu respectă deciziile CCR”, subliniază Gușă.

Consultantul politic a dezvăluit și ce pun la cale social-democrații în cazul unei suspendări cu referendum de revocare.

”În cazul în care nu vor putea lucra cu suspendare fără referendum, în laboratoarele PSD se pregătește o telenovelă despre viața privată a lui Iohannis, cariera, de unde are bani, ce face soția lui, ce alte activități are, prietenii aropiați ce fac afaceri, un consul al Germaniei de la Sibiu pe care l-au luat în studiu și au dosare întregi, casa din Florida, vacanțele repetate. Se pregătesc să-l arunce în public, ca publicul să fie oripilat și tentat să nu mai participe la referendum, să intre într-o perioadă de perplexitate  'Aoleu, n-am știut că e chiar așa' ", afirmă Cozmin Gușă.

Forța presei este foarte mare, de aici și enervarea lui Dragnea, subliniază consultantul politic. 

De ce nu participă Tăriceanu la jocurile PSD 

Președintele ALDE și, totodată, șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu dorește să fie părtaș la ceva ce i-ar dăuna carierei și din cauza unor presiuni care se fac, întrucât mai are și alte probleme în Justiție, explică Gușă.

”Dragnea nu-l dorește pe Tăriceanu interimar la Cotroceni pentru că ar putea arăta un soi de statură prezidențială care l-ar pune într-o poziție complicată, având în vedere ambițiile sale de a deveni președintele României”, arată consultantul politic.

Prin urmare, PSD dorește ca acest scenariu de suspendare să fie fără revocare. Dacă nu se poate, să se meargă la un referendum la care toată artileria de presă supusă majorității parlamentare să lucreze la demonizarea lui Iohannis, a concluzionat Cozmin Gușă.

Gușă: Dragnea și filmele porno la care l-a dus fostul stat-paralel

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?