Gușă: În interiorul PSD se pregătește un adevărat măcel

 

În interiorul PSD se pregătește un adevărat măcel în acest moment. Asta subliniază consultantul politic Cozmin Gușă, potrivit informațiilor pe care le deține. Gușă crede, însă, că Liviu Dragnea ar trebui să renunțe la acțiunea împotriva Gabrielei Firea, aceea de retragere a sprijinului politic, pentru că astfel ar declanșa o bătălie pentru care nu este pregătit.

”Informațiile sunt reale. Din momentul în care ați lansat această știre prin sursele voastre, din calitatea de fost secretar al PSD nu mi-a fost foarte greu să aflu lucruri în plus. Este vorba despre un măcel în interiorul PSD în urma căruia nu putem analiza bine cine va ieși sub scut”, a declarat Cozmin Gușă.

Consultantul politic subliniază că a fost o întreagă strategie a celor din jurul lui Dragnea să aibă oameni în Piața Victoriei la protestul Diasporei, în care n-a fost implicat partidul, ci au fost implicați ”diverși apropiați”.

”S-au impiedicat de procedura care implică prefectul, au apelat la prefect care, din informatiile mele, a fost apelată când se afla pe drum către un concediu în Italia, exact împreună cu Firea. S-a reușit, undeva în noapte, să vină să semneze ordinul. Treburile trebuiau mușamalizate. Dragnea a pus o presiune extrem de mare pe Firea, s-o oblige ca la audierile din comisie să mintă, lucru cu care nu a fost de acord. Speranța Cliseru a declarat presei, și de aici tot acest castel de cărți de joc extrem de prost construit de Dragnea s-a prăbușit”, a explicat Gușă.

Liviu Dragnea consideră că nu se poate baza pentru minciună pe Firea și informația că pregătește mazilirea amândurora e clară, subliniază consultantul politic.

”Speranța Cliseru trebuie să plece, că a refuzat să mintă, iar Firea... Dragnea își pregătește oamenii ca să propună retragerea sprijinului acordat lui Firea. Sacrifică un bazin electoral al PSD pentru această lucrare pe care vrea s-o realizeze astfel încât ei să iasă curați. Dacă oamenii vor vedea că argumentația lor nu mai stă în picioare în fața procurorilor, îl vor trăda (pe Dragnea, n.r.)”, a menționat Cozmin Gușă.

Care este persoana pentru care se fac aceste demersuri? ”Ministrul de Interne, prim-ministul, Coldea? Ne aflăm în această situație foarte grea, pentru că Firea nu e doar un prim-ministru, ca Grindeanu sau Tudose, pe care prin mecanism parlamentar să-l dai jos. Este un primar foarte bine relaționat la nivel politic, bine susținut la nivel mediatic”, atrage atenția consultantul politic.

  • Ar trebui ca Liviu Dragnea să renunțe la acțiunea declanșată luni seară împotriva lui Firea, numai că se va trezi cu toți ceilalți pe care i-a antamat să mintă întrebându-se 'Noi acum ce facem? Mergem la pușcărie?' Declarația publică a Speranței Cliseru are valoare și poate fi instrumentată inclusiv de procurori, arată Cozmin Gușă.
  • O altă variantă este ca Dragnea să meargă la bătălie, să reușească retragerea sprijinului politic acordat Gabrielei Firea. Va începe o bătălie pentru care liderul PSD e mai puțin pregătit.

Consultantul politic amintește că în repetate rânduri principalul om pe care s-a bazat Dragnea a fost Firea, care i-a ținut partea fie prin declarații politice, fie prin negocieri în CEx. 

Aceste mișcări trebuie puse sub semnul disperării, punctează Cozmin Gușă.

”Luciditatea este mult mai puțin prezentă. Dacă scapă de Firea, are șansa să scape și de majoritatea în Parlament. La început de septembrie se va putea petrece o debalansare a majorității... să avem un prim-ministru care nu va fi al PSD”, dezvăluie consultantul politic.

În acest joc de șah de pe scena politică, ALDE joacă normalitatea, subliniază Gușă - ” 'Suspendare Iohannis? Pardon, n-avem motiv. Referendumul pentru normalitate parcă nu e oportun' ”

Dacă i se va retrage sprijinul politic, Gabriela Firea nu trebuie nici măcar să atace, explică Gușă.

”Ea rămâne primar. Trebuie să ne gândim la micile armate pe care Tudose sau Grindeanu le au în partid. Elementele se vor coagula. Ca să nu mai vorbersc despre Ioan Rus, care l-a contestat puternic pe Dragnea și pe ai săi. Fie că vorbim de Ponta și partidul lui, fie de cei de la PNL, trebuie să nu pierdem din vedere jocul de șah pe care îl fac ALDE. Vor conta foarte mult”, a mai precizat consultantul politic, la Realitatea TV. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
George Vasiles
29 Aug 12:49
Finalul politic pentru Liviu Dragnea i se va trage de la cine credeti oare ? de la Gabriela Firea care desi Nu a iesit in evidenta extraordinar de mare de cand este primarul general al Bucurestiului isi ascute deja sabiile in confrutnarea speram finala pentru amndoi sa pelce din politica. Doi oameni care si-au cosntruit niste cariere politice diferite dar care au aceleai tinte, sa-si jaoce sansele politice pana la sfarsit. pentru ei acest final isneamna iesirea de pe scena politica,practic ne-am saturat de aceste jocuri politice ieftine care Nu au nicio legatura cu realitatea. Proiectele marunte sau altele majore anuntate cu surle si trambite de primarul general acum doi ani s-au dovedit niste baloane de sapun. Capitala practiv Nu are un proiect major ina fara proeictelor d einvestitii incepute de pe vremea lui Sorin Oprescu. de ce sa Nu iau tauruld e coarne si sa fac ceva care s aramana dupa mine, cum ar fi constructia magistralei d emetrou dintre casa presei Libere si Aeroportul International henry Coanda. De ce nu a facut toate diligentele pentru acest mare proiect, Rovana Plumb ne spunea ceva acum cateva luni iesind pe posturile de TV,dar concret NU am vazut nimic palapil. Parerea mea este ca oamenii astia ori Nu sutn capabili ori vor sa musamalizeze asemenea proeicte dintre care ultimul este finantat din baii europeni. Nus e baga decat la proeicte care sunt din bugetul Bucurestiului si la care vor sa aiba comisionul, voi astia d ela PSD asa zis social democratic, dar sunteti o sleahta nesuferita de indivizi scrupulosi care Nu vedeti in fata decat comision, comison, alo DNA puneti alba pe acesti indivizi care bagati in politica doar pentru avntaje personale. Nu vreti sa ne lasati in apce cu smecheriile voastre de doi bani ?
Răspunde
0 0
Dragoș
29 Aug 08:14
cel mai mare consultant politic, care nu a reușit în politica
Răspunde
0 0
Dragos
28 Aug 19:34
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?