Grindeanu: Invit instituțiile statului să participe la efortul de-a opri violența asupra copiilor

 

Prim-ministrul Sorin Grindeanu reafirmă angajamentul României de a lupta împotriva violenței asupra copilului prin asumarea rolului de "țară campioană" prin asumarea rolului de "țară campioană" în cadrul "Parteneriatului Global Opriți Violența Împotriva Copiilor.”

”Poate nu ne plae să acceptăm că există copii supuși unor violente fizice, verbale, abuzurilor, traficului și exploatării. În spatele fiecărui cuvânt este o poveste tristă a unui copil care suferă și a cărui dezvoltare va fi afectată în viitor”, a decalarat, joi, prim-ministrul. 

Violența asupra copiilor trebuie oprită, afirmat Grindeanu, care a invitat instituțiile statului să participe la acest efort, alături de organizațiile din societatea civilă. ”Vreau să îmbunătățim legislația existentă”, a mai precizat premierul. 

Sorin Grindeanu își exprimă, totodată, susținerea pentru campania de informare și de conștientizare împotriva violenței, exploatării și abuzului împotriva copiilor în societate derulată în parteneriat cu UNICEF în România.

"Este responsabilitatea noastră să luăm atitudine împotriva violenței, exploatării și abuzului, indiferent de forma pe care acestea o îmbracă. Trebuie să ne creștem copiii într-un mediu sigur și lipsit de violență, asigurându-le trecerea către o maturitate normală, fără povara unor traume ale copilăriei", a punctat Grindeanu, citat în comunicat.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?