Geoană: Trebuie făcută interconectarea România-Ucraina-Republica Moldova pe transport, energie, gaze

 
Geoană: Trebuie făcută interconectarea România-Ucraina-Republica Moldova pe transport, energie, gaze
Geoană: Trebuie făcută interconectarea România-Ucraina-Republica Moldova pe transport, energie, gaze

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, joi, la Suceava, că absenţa infrastructurii critice în estul şi nordul României este o problemă, apreciind că este nevoie de interconectarea României cu Republica Moldova şi Ucraina pe infrastructura de transport, energie electrică şi gaze naturale.Prezent la Suceava în calitate de Înalt reprezentant al Guvernului proiecte economice strategice şi diplomaţie publică, Mircea Geoană a declarat, la o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor sucevene, cu ambasadorul Poloniei, consulii generali ai Ucrainei şi României la Suceava şi Cernăuţi şi cu reprezentanţi ai autorităţilor din Cernăuţi, că este nevoie de realizarea unei interconectări pentru transport şi energie cu Ucraina şi Republica Moldova.

"Problema cea mai păcătoasă pe care o avem este absenţa infrastructurilor critice care să ne permită conectarea estului şi nordului României de pieţele de la vest şi de la est, de la nord şi de la sud", a spus Geoană.

El a subliniat că va fi reluată o colaborare între ministerele de Transport din România, Ucraina şi Polonia pe coridorul IX, care "a fost pusă în congelator" de europeni din motive strategice, pentru că Ucraina era "între ape".

"Astăzi, repornirea coridorului IX este posibilă, e cea mai scurtă cale dintre Istanbul, pe aici, către Lvov, către Marea Baltică şi către Scandinavia şi România trebuie să devină o bornă între nord şi sud. Aceasta ar putea să reprezinte, chiar dacă va dura câţiva ani, unde din cele mai importante evoluţii de natură strategică şi infrastructură critică în această regiune", a afirmat Mircea Geoană.

El a mai spus că va trebui gândită şi interconectarea între România şi Ucraina şi între România şi Republica Moldova pentru că există fonduri europene pentru tot ceea ce înseamnă conectivitate pe energie şi infrastructuri critice.

"Aş vrea să ne uităm pe ce proiecte putem finanţa pe bani proaspeţi, pe bani noi şi România, din păcate, nu are forme de interconectare pe transport multimodal, energie sau gaze naturale ce pot fi finanţate", a afirmat Geoană.

El a mai spus că tot ce înseamnă şosea de centură pe partea pro-occidentală a Mării Negre şi efecte de conectare între Euroregiunea Dunărea de Jos şi Euroregiunea Prutul de Sus va fi sprijinită.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

4 0
Gigi
27 Mar 21:12
Mai bine v-am interconecta cu puscaria pe voi politicienii din ultimii 24 de ani care ati vandut si tradat tara asta, ne-ati transformat in slugile europei si ale americanilor, am ajuns o tara fara de armata, fara de industrie, fara cultura si istorie, o tara guvernat de fmi si cu agenda politica facuta la bruxelles, o tara in care gunoaiele si scursurile ca tine au transformat slugarnicia, tradarea si vanzarea de neam si de tara in adevarate valori ale acestei natiuni, o tara in care tu si politicienii ce au condus-o, nu ati facut altceva decata sa propavaduiti minciuna, impostura si nonvalorea, ati semanat doar ura si lacomia si ati reusit sa distrugeti toate valorile acestui neam si acum cand istoria ne-a ajuns din urma tie iti arde de interconectari - cand lucrurile vor degenera cu adevarat occidentul va face exact ceea ce a facut in ultimele sute de ani - va privi linistit cum se vor prabusi natiunile din est si daca ar putea ar pune chiar si umarul la realizarea acestor lucruri - istorie sta marturie, precum spunea marele Nicolae Iorga „Istoria își bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se.”
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?