Gabriela Firea: Nu putem polemiza pe sănătate

Primarul general al Capitalei nu renunţă la ideea de a construit mai multe spitale în următoarea periodă, inclusiv spitalul metroplitan. Gabriela Firea a precizat că sănătatea este o prioritate, dar asta nu înseamnă că proiectele de infrastructură vor fi neglijate.

 "Sănătatea e prioritate pentru guvern, minister şi autorităţile locale. Vrem un mare spital în Bucureşti, care va reuni un proiect municipal şi guvernaental. Vor fi şi campusuri pentru studenţi. Vor fi spitale regionale în zona de nord, est şi vest. Vor beneficia cetăţenii de servicii medicale de bună calitate," a anunţat Gabriela Firea într-o emisiune TV.

Avem buget de 111 milioanede euro în 2018 pentru spitalele din Capitală. Sănătatea e cea mai importantă. Nu tăiem de la poduri sau pasaje pentru a transfera banii la sănătate. Nu se pune problema. Se realizează studiile de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan. Sperăm ca în şedinţa de consiliu din februarie consilierii care s-au opus să îşi schimbe părerea. Am speranţa că proiectele vor fi deblocate. Nu putem polemiza pe sănătate.".

Potrivit primarului general, spitalul metropolitan va avea 1.500 de paturi, va costa în jur de 300 de milioane de euro şi va fi finanţat în totalitate din bugetul Primăriei Capitalei, iar alte două spitale zonale, de câte 300 de paturi, care vor fi construite în sectoarele 3 şi 6, ar costa în jur de 60 de milioane de euro.

În ianaurie, proiectul Spitalului Metropolitan a fost blocat după ce consilierii de la PNL au votat împotrivă, iar cei de la USR s-au abținut. Liderul PNL Bucureşti Cristian Bușoi susține că partidu său nu s-a opus construcției Spitalului Metropolitan, ci doar amplasamentului ales, în Pipera. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?