Gabriela Firea, Metrorex şi STB n-au reacţionat după cea mai mare ploaie din ultima sută de ani

 

În timp ce Bucureştiul era lovit de o rupere de nori, iar la televiuziunile de ştiri apăreau filmări care arătau amploarea inundaţiilor, primarul general Gabriela Firea anunţa activitatea comandamentului pentru primirea Papei. Compania Apa Nova a explicat, într-un comunicat, că a fost o ploaie care cade odată la 100 de ani. 

"Am convocat comandamentul in vederea organizarii primei vizite apostolice a Sanctitatii Sale Papa Francisc in Romania, eveniment care va avea loc in perioada 31 mai - 2 iunie. Potrivit programului, pe parcursul zilei de 31 mai, Suveranul Pontif va participa la evenimente care vor avea loc in Capitală." a postat Gabriela Firea la ora 17:43, ora la care deja ciruclau imagini cu artere impracticabile, puhoaie de apă la metrou sau pe liniiile de tramvai.

Nici Metrorex n-a oferit vreo explicaţie despre problemele care au apărut în mai multe staţii, la fel cum nici Societatea de Transport Bucureşti (STB) n-a transmis informaţii despre problemele din trafic. Vineri seară, după ora 20:00, Metrorex a oferit explicații despre cele întâmplate, dând asigurări că nu a fost vorba de incidente grave.

În schimb, compania Apa Nova a oferit o explicaţie pentru faptul că reţeaua de canalizare nu a făcut faţă. “In 30 de minute cantitatea de precipitaţii înregistrată la SPAI Pantelimon a fost de 50 l/mp (49,6), iar la Parcului de 40l/mp. IN CEEA CE PRIVESTE INTENSITATILE ACESTEA CORESPUN UNOR PLOI CU PROBABILITATEA DE APARITIE DE PESTE 1/100 ANI (PANTELIMON), RESPECTIV PESTE 1/50 ANI (COLENTINA)”

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mihai
24 May 22:00
Nu a fost cea mai mare ploaie din București asta ci cea din anul 1975.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?