Frig şi precipitaţii mixte! Prognoza meteo pe două săptămâni

 

Prognoza meteo până pe 13 noiembrie nu arată foarte bine. Săptămâna viitoare vor fi precipitaţii mixte în aproape toată ţara.

BANAT
În prima săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit; în medie, temperaturile maxime se vor încadra între 10 și cel mult 15 grade, iar cele minime între 0 și 4 grade, cu valorile mai mici la sfârșit de octombrie și în zilele de 1, 3 și 4 noiembrie. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific perioadei, cu temperaturi, în medie, între 10 și cel mult 15 grade la valorile maxime și între 4 și 6 grade la cele minime.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 2...3 noiembrie, dar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.


CRIŞANA
În prima săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit. Temperaturile maxime, în medie, vor fi cuprinse între 8 și 10 grade, ușor mai ridicate în ultima zi, iar cele minime se vor situa între 0 și 4 grade.
În săptămâna a doua, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific perioadei și chiar ușor mai ridicat la valorile nocturne. Temperaturile maxime se vor încadra, în medie, între 10 și 12 grade, mai ridicate în prima zi, iar cele minime între 2 și 6 grade.
Probabilitatea pentru ploi, pe arii extinse, local mai importante cantitativ, va fi ridicată în cea mai mare parte a timpului.

TRANSILVANIA
Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, pe parcursul primei săptămâni. În medie, vor fi temperaturi maxime cuprinse între 6 și 11 grade și minime între -3 și 0 grade. Valorile mai ridicate se vor înregistra în 2...3 noiembrie când vor fi precipitații, predominant sub formă de ploaie.
În cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, iar din punct de vedere termic vremea se va încălzi, astfel încât, majoritatea valorilor de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei. Maximele se vor încadra între 8 și 12 grade, iar minimele între 0 și 4 grade.

MARAMUREŞ
În prima săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișuit. În medie, vor fi temperaturi maxime cuprinse între 7 și 10 grade, cu valorile mai mari în ultima zi a săptămânii și minime care vor varia între -3 și 3 grade.
În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal și va consta în valori de temperatură cuprinse, în medie, între 9 și 12 grade la maxime și 1...5 grade, la minime.
Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 1...4 noiembrie când vor fi precipitații mixte, precum și în intervalul 6...13 noiembrie, când dominante vor fi ploile, local însemnate cantitativ.

MOLDOVA
Regimul termic din prima săptămână de prognoză se va situa sub cel ce ar fi normal în această perioadă, cu temperaturi maxime, în medie, cuprinse între 7 și 11 grade și minime între -1 și 3 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor fi apropiate de cele climatologice specifice perioadei.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în primele 3 zile din interval și din nou în perioada 7-13 noiembrie.

DOBROGEA
Valorile termice din prima săptămână vor fi, în medie, mai mici decât cele normale ale perioadei; maximele vor fi cuprinse între 8 și 13 grade și minimele între 2 și 6 grade.
Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 16 grade, iar cele minime între 4 și 9 grade.
Vor fi ploi, în general slabe cantitativ, în intervalele 3-4 noiembrie și 7-13 noiembrie.

MUNTENIA
În prima săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă, cu temperaturi maxime cuprinse între 10 și 13 grade și minime între -1 și 4 grade, în medie regională.
În cea de-a doua săptămână, odată cu creșterea de temperatură, regimul termic se va situa peste cel climatologic specific perioadei. În medie, valorile maxime se vor încadra între 11 și 15 grade, iar cele minime între 2 și 7 grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalele 3-4 noiembrie și 7-13 noiembrie.

OLTENIA
Regimul termic se va menține, în general, sub cel climatologic specific perioadei. În medie regională, temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 13 grade. Temperaturile minime vor fi între 0 și 5 grade, în prima săptămână și între 2 și 7 grade în cea de-a doua.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalele 3-4 noiembrie și 7-13 noiembrie.

LA MUNTE
Valorile de temperatură din cursul nopților vor fi preponderent negative, exceptând perioada 7-9 noiembrie când vor atinge și depăși ușor 0 grade; cele din cursul zilelor se vor menține în jurul pragului de îngheț doar în diminețile de 1, 3 și 4 noiembrie, iar rest vor fi mai ridicate. Media valorilor maxime va fi de -1…5 grade, în prima săptămână și 4...7 grade în cea de-a doua.
Vor fi precipitații în cea mai mare parte a timpului, pe arii mai extinse în intervalele 2-3 noiembrie și 7-13 noiembrie. Până în jurul datei de 5 noiembrie vor predomina ninsorile, în perioada 6-9 noiembrie vor fi mai ales ploi, apoi precipitații mixte.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?