FOTO. Statuia lui Mihai Viteazu, transformată în KITSCH. Cum arată după restaurare

Statuia ecvestră din centrul municipiului Târgovişte, reprezentându-l pe marele domnitor Mihai Viteazul, a fost "vandalizată" chiar de primăria oraşului cu ocazia Zilelor Cetăţii. Acum e poleită cu aur. Situaţia este fără precedent, iar felul în care arată lucrarea de artă este aproape imposibil de descris în termeni eleganţi, scrie gazetadambovitei.ro

Statuia ecvestră în bronz a lui Mihai Viteazul fost realizată în 2001, de către cunoscutul sculptor Mihai Marcu, la comanda primăriei Târgovişte.

Primarul de la acea vreme, Iulian Furcoiu, a supravegheat personal lucrările pentru că îşi dorea ca statuia să devină un reper pentru municipiu. Statuia a fost patinată de artist, printr-un procedeu specific, pentru un bronz închis la culoare. Sculptorul Mihai Marcu nu a fost consultat de Primăria Târgovişte pentru vopsirea statuii în auriu.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?