Fostul lider catalan, Carles Puigdemont, a părăsit arestul din Germania (VIDEO)

Fostul lider catalan, Carles Puigdemont: "Trebuie să rămânem pe poziţii şi să nu cedăm"
Fostul lider catalan, Carles Puigdemont: "Trebuie să rămânem pe poziţii şi să nu cedăm"

Fostul lider separatist catalan Carles Puigdemont a părăsit închisoarea germană în care a fost reţinut, la solicitatrea autorităţilor spaniole, după ce o instanţă germană a decis că acuzaţiile formulate de Madrid nu justifică şederea în arestst. În acestcte condiţii, Pudgemon a fost eliberat pe cauţiune, după ce a plătit 75.000 de euro, relatează The Asociated Press. Liderul separatist le-a furnizat autorităţilor o adresă în Germania, unde va locui până la o hotărâre cu privire la o eventuală extrădare către Spania.Vineri dimineaţă, Carles Puidgemont a postat şi un mesaj de încurajare pentru susţinătorii săi.

"Trebuie să privim spre viitor cu speranţă şi optimism, deoarece avem un drept, dreptul de a nu le permite să ne fure viitorul. Trebuie să rămânem pe poziţii şi să nu cedăm", a scris Puigdemont în catalană.

Tweet-ul era precedat de hashtagul #FreeCatalanPoliticalPrisoners.

La ieşirea din arest, Puigdemont a susţinut o conferinţă de presă la primăria oraşului Neumuenster, unde a fost deţinut în aşteptarea unei decizii cu privire la extrădarea sa către Spania, sub acuzaţiile de rebeliune şi deturnare de fonduri publice.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?