Fillon, despre Hollande: "Eșecul său evident îl împiedică să meargă mai departe"

 

Francois Fillon, candidatul conservator la președinția Franței, a declarat că renunțarea de către președintele socialist, Francois Hollande, la o nouă candidatură la alegerile de anul viitor arată că acesta își admite "cu luciditate" eșecul."Președintele admite, cu luciditate, că eșecul său evident îl împiedică să meargă mai departe", a arătat Fillon, pe Twitter, conform Agepres.

Ulterior, el a emis un comunicat în care consideră că mandatul lui Hollande se termină "în confuzie politică și decadență a puterii".


"Mai mult ca niciodată, schimbarea politică și redresarea Franței trebuie să fie construite pe baze solide: aceea a adevărului, fără de care nu se poate obține încrederea francezilor, și aceea a acțiunii curajoase, unica în măsură să producă rezultate", a subliniat Fillon, care se profilează în sondaje ca favorit la câștigarea alegerilor prezidențiale din aprilie-mai anul viitor.

Președintele Franței, François Hollande, a anunțat joi că nu va mai candida pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din primăvara lui 2017, transmit agențiile internaționale de presă.

Hollande, 62 de ani, a făcut acest anunț într-o declarație la Palatul Elysee.

Actualul șef al statului devine astfel primul președinte din cea de-a Cincea Republică Franceză care renunță la realegere, notează EFE, iar Reuters apreciază că mișcarea surpriză va deschide larg procesul de selecție a unui candidat prezidențial socialist.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?