Filialele PSD din ţară au început turul "susţinerii necondiţionate" a lui Dragnea înainte de Congres

Mai multe filiale PSD din ţară au început să îşi declare susţinerea faţă de Liviu Dragnea, cu doar o săptămână înainte de Congresul PSD care va avea loc pe 10 martie. Astfel, PSD Dolj, PSD Botoşani şi PSD Hundedoara sunt doar câteva dintre filialele care îl susţin pe Liviu Dragnea pentru reconfirmarea funcţiei de preşedinte PSD. Organizaţia judeţeană Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD) şi-a manifestat, sâmbătă, susţinerea faţă de preşedintele partidului, Liviu Dragnea, şi faţă de Guvernul Dăncilă.

Membrii Conferinţei Judeţene extraordinare a PSD au adoptat două rezoluţii în baza cărora vor susţine la Congresul Extraordinar al PSD din 10 martie actuala conducere a partidului, dar şi programul de guvernare şi actualul guvern. Potrivit uneia dintre rezoluţii, "organizaţia PSD Botoşani îşi exprimă susţinerea deplină pentru continuarea conducerii Partidului Social Democrat de către preşedintele Liviu Dragnea".

"Liviu Dragnea este primul preşedinte al PSD care s-a implicat în elaborarea, implementarea şi monitorizarea unui program de guvernare ambiţios, prin care s-au adus beneficii pentru fiecare categorie socială şi profesională din ţara noastră", se arată în documentul votat de cei 169 de delegaţi la Conferinţa Judeţeană extraordinară a PSD. Cea de-a doua rezoluţie prevede că "organizaţia PSD Botoşani îşi exprimă susţinerea deplină pentru Guvernul condus de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, având în vedere că la mai puţin de o lună de la învestitură, premierul a făcut dovada determinării sale de a guverna în strânsă şi bună colaborare atât cu reprezentanţii societăţii civile, sindicatelor şi patronatelor, cât şi cu liderii Uniunii Europene, în beneficiul României".

"Principalele măsuri ale premierului României au pus în valoare experienţa sa de fost europarlamentar şi reprezintă în mod cert începutul unei noi etape, de conlucrare benefică atât cu instituţiile din România, cât şi cu autorităţile şi reprezentanţii Uniunii Europene", se mai arată în cea de-a doua rezoluţie. Totodată, PSD Botoşani a desemnat, sâmbătă, prin vot, cei 93 de delegaţi la Congresul Extraordinar al PSD.

"Participăm astăzi la Conferinţa organizaţiei judeţene a PSD, care se desfăşoară cu puţin timp înainte de lucrările Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat, un congres organizat întâi pentru că este un cadru în care putem să dezbatem problemele care frământă societatea, şi, aşa cum a afirmat preşedintele partidului, Liviu Dragnea, să redefinim programul de guvernare, să angajăm PSD în cel mai ambiţios program de dezvoltare pe termen lung. Dar toate acestea nu se pot face decât într-un climat de înţelegere, de unitate şi viziune comună", a afirmat liderul organizaţiei, senatorul Doina Federovici.

PSD Hundeoara, pe aceeaşi linie

Totodată, și organizaţia judeţeană Hunedoara a Partidului Social Democrat îl susţine "necondiţionat" pe Liviu Dragnea la conducerea partidului, potrivit unei rezoluţii adoptate, în unanimitate, sâmbătă, la Deva, de către cei 400 de delegaţi prezenţi la Conferinţa judeţeană a PSD.

"Organizaţia judeţeană Hunedoara a Partidului Social Democrat îl susţine necondiţionat pe domnul Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al PSD", se arată în textul rezoluţiei ce a fost votată de membrii PSD prezenţi la Conferinţa judeţeană. În rezoluţie se menţionează susţinerea pe care PSD Hunedoara o are faţă de programul de guvernare al partidului şi faţă de Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă, precum şi faptul că social-democraţii hunedoreni militează pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor stabilite prin acest document. În textul rezoluţiei se mai arată că rezultatele obţinute de social-democraţi la alegerile locale şi parlamentare din anul 2016 sunt cele mai bune după 1990, precum şi faptul că programul de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile a fost elaborat şi coordonat direct de Liviu Dragnea.

"Este o rezoluţie de susţinere în continuare pentru rezultatele pe care (Liviu Dragnea, n.r.) le-a avut la conducerea partidului, începând cu anul 2016, la alegerile locale şi parlamentare. Este un lucru care nu este uşor de făcut. Domnul Dragnea a ştiut şi a elaborat programul de guvernare (...) şi a ştiut să-l prezinte cum nimeni nu-l putea prezenta. (...) Aş putea spune, fără teama de a greşi, că singurul partid care a participat la alegeri este PSD, pentru că a avut, cu adevărat, un program de guvernare realist şi bine integrat", a spus preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Filiala judeţeană PSD Hunedoara va fi reprezentată la Congresul PSD din 10 martie de un număr de 91 de delegaţi, aleşi prin vot în cadrul Conferinţei judeţene.

PSD Dolj: 175 de delegaţi. Îl susţin pe Marian Neacşu pentru funcţia de preşedinte Executiv 

Și PSD Dolj şi-a declarat susţinerea faţă de Liviu Dragnea. Cei 175 de delegaţi ai PSD Dolj vor susţine, la Congresul extraordinar al partidului din 10 martie, menţinerea în funcţia de preşedinte al formaţiunii a lui Liviu Dragnea, iar pentru funcţia de preşedinte executiv propun şi susţin candidatura lui Marian Neacşu, actual secretar general al Partidului Social Democrat.

Decizia a fost luată, sâmbătă, în cadrul Conferinţei Extraordinare Judeţene a PSD Dolj, în care s-a votat şi o rezoluţie de susţinere a Liei Olguţa Vasilescu, preşedintele PSD Craiova, şi a lui Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt, pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai partidului. Organizaţia judeţeană va susţine la Congres şi menţinerea prevederii statutare de alegere a preşedintelui partidului de către toţi membrii PSD.

"Având în vedere prevederea statutară de alegerea a preşedintelui de către toţi membrii de partid şi rezultatul scrutinului organizat în 2015, la care domnul Liviu Dragnea a obţinut peste 420.000 de voturi, şi menţinerea actuală a acestei prevederi din statut, la Congresul din 10 martie 2018, PSD Dolj susţine atât menţinerea prevederii statutare a alegerii preşedintelui de partid de către toţi membrii de partid, cât şi susţinerea în continuare a domnului Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte al partidului.

Această susţinere este şi rezultatul activităţii preşedintelui Liviu Dragnea la alegerile parlamentare din decembrie 2016, în baza unui program de guvernare elaborat pentru prima dată în România de către un partid politic, dar mai ales pentru modul de îndeplinire a tuturor prevederilor sau angajamentelor asumate prin acest program. Noi, cei de la Dolj, am fost susţinuţi permanent de către domnul Liviu Dragnea, indiferent de funcţia pe care a ocupat-o, foarte multe obiective din judeţ fiind realizate cu susţinerea domniei sale împreună cu autorităţile publice locale şi Guvernul României", a afirmat preşedintele executiv al PSD Dolj, deputatul Ion Călin, dând citire rezoluţiei adoptate în cadrul Conferinţei Extraordinare a organizaţiei judeţene.

Preşedintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda, a precizat că la Congresul din 10 martie, organizaţia judeţeană va avea 175 de delegaţi, iar aceştia îi vor mai susţine pe Marian Neacşu, pentru funcţia de preşedinte executiv, şi pe Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu - pentru funcţiile de vicepreşedinţi.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?