Facebook, WhatsApp și Instagram ar putea fi închise. Motivul este şocant

Facebook, WhatsApp şi Instagram riscă să fie închise după ce BlackBerry a dat în judecată compania fondată de Mark Zuckerberg pe care o acuză că i-a încălcat proprietatea intelectuală. Blackberry pretinde că Facebook folosește în aplicațiile sale fără a avea drept unele caracteristici ale interfeței grafice, dar și mai multe opțiuni ce țin de funcționalitate propriu-zisă și securitate.Generarea cheilor de criptare, afișarea pictogramelor numerice pentru a evidenția notificările, etichetarea persoanelor în poze, autocompletarea textului în căsuța de căutare și oprirea notificărilor pentru o conversație sunt câteva dintre caracteristicile vizate de proces, potrivit digi24.ro.

Cel mai probabil, cele două companii vor ajunge la o înțelegere. Fie Facebook va fi de acord să plătească pentru brevetele deținute de BlackBerry, fie va găsi niște brevete proprii pentru care să inițieze propriul proces pentru a anula acțiunea celor de la BlackBerry.

În cazul în care justiția americană va da câștig de cauză canadienilor de la BlackBerry, Facebook, Whatsapp şi Instagram și-ar putea opri activitatea.

Astfel de situații au mai fost întâlnite și în trecut când mai multe companii aflate pe o pantă descendentă au încercat să obțină finanțare prin astfel de mijloace: Yahoo! cu Facebook în 2012 și Nokia cu Apple în 2016Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?