Șefii Secției 6 de Poliție, retrogradați din funcție după dispariția lui Avraham Morgenstern

Şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Marius Voicu, a anunţat vineri că şeful şi adjunctul Secţiei 6 Poliţie au fost trecuţi pe funcţii inferioare, în urma anchete desfăşurate după dispariţia omului de afaceri Avraham Morgenstern, aflat sub control judiciar. "La nivel administrativ, doi ofiţeri cu funcţii de conducere, şeful şi adjunctul Secţiei 6, au fost trecuţi pe funcţii inferioare. De asemenea, există o sesizare către o unitate de Parchet pentru ca sub coordonarea sau ancheta efectivă a unui procuror să se stabilească gradul de vinovăţie şi de ce anume se face vinovat un poliţist sau altul", a declarat Marius Voicu, într-o conferinţă de presă.

Acesta a afirmat că pe perioada controlului judiciar, de la data la care Avraham Morgenstern nu s-a mai prezentat la Secţia de Poliţie, s-au constatat anumite deficienţe sens în care "au fost dispuse măsuri de natură disciplinară", respectiv demararea procedurii de cercetare prealabilă a persoanelor responsabile cu coordonarea şi executarea acestei activităţi de control judiciar. 

Totodată, Voicu a precizat că Poliţia Capitalei a sprijinit şi va sprijini toate verificările. 

"Cercetarea continuă şi vor fi luate măsurile potrivit gradului de vinovăţie", a mai spus şeful Poliţiei Capitalei

Tot vineri, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că s-a dispus cercetarea prealabilă a conducerii Secţiei 6, după ce omul de afaceri Avraham Morgenstern, condamnat în primă instanţă la 12 ani de închisoare într-un dosar de evaziune fiscală şi aflat sub control judiciar, a dispărut.

Potrivit unui comunicat al MAI, Corpul de Control a constatat în sarcina poliţistului însărcinat cu supravegherea judiciară a inculpatului existenţa unei suspiciuni rezonabile de săvârşire a infracţiunii de favorizarea făptuitorului prevăzută de art. 269 din Codul Penal, înaintând o sesizare în acest sens Direcţiei Naţionale Anticorupţie.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?