Doar 10% dintre unităţile bancare au pază umană, spun reprezentanţii poliţiei

 
Foto:gandul.info
Foto:gandul.info
Băncile din România nu acordă o importanţă prea mare măsurilor de siguranţă. Cel puţin aceasta este concluzia controalelor efectuate de poliţie la mai multe unităţi bancare. Astfel, doar 10% dintre unităţile bancare verificate au pază umană.

''În ultimele 4 luni au fost verificate la nivel naţional 5.958 de instituţii de credit. Dintre aceste doar 577 sunt asigurate cu pază umană permanentă reprezentând circa 10% din totalul obiectivele evaluate'', a precizat Liviu Mălureanu, şef Birou Presă Inspectoratul General de Poliţie.

De asemenea, 35% din unităţile controlate nu aveau agenţi de securitate, iar 8% nu erau dotate nici măcar cu un sistem video de supraveghere.

Potrivit Poliţiei, multe unităţi bancare nu respectă regulile obligatorii impuse de lege pentru asigurarea pazei. Numai în ultimele 4 luni au fost aplicate 435 de amenzi contravenţionale unităţilor bancare care nu s-au conformat legii.

În perioada următoare poliţia va relua controalele în unităţile la care s-au depistat nereguli la verificările anterioare. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?