Deputat PSD, plângere penală împotriva lui Iohannis pentru incitare la ură contra partidului

 
Deputat PSD, plângere penală împotriva lui Iohannis pentru incitare la ură contra partidului
Deputat PSD, plângere penală împotriva lui Iohannis pentru incitare la ură contra partidului

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a anunţat, pe Facebook, că a depus o plângere penală împotriva preşedintelui Klaus Iohannis pentru sâvârşirea infracţiunii de incitare la ură şi discriminare „împotriva parlamentarilor PSD, a Guvernului PSD, a membrilor PSD, a votanţilor şi susţinătorilor PSD"."Am depus următoarea PLÂNGERE PENALĂ: Pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 369 Cod penal - Incitarea la ură sau discriminare de către numitul Klaus Werner Iohannis. Astfel, la data de 4 august 2018, Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a incitat la ură şi discriminare împotriva unei categorii de cetăţeni ai României, membri, simpatizanţi sau alegători ai Partidului Social Democrat (PSD). Prezent la Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal, Preşedintele Iohannis s-a exprimat public cu privire la scandalul iscat de utilizarea numărului de înmatriculare „M..E PSD” obţinut în Suedia”, a anunţat, duminică, deputatul PSD Liviu Pleşoianu, pe Facebook.

Acesta susţine că preşedintele Iohanis nu şi-a exercitat rolul de mediator în societate.


„În loc să-şi exercite, conform articolul 80 din Constituţie, rolul de mediator în societate, îndemnând la respectarea tuturor cetăţenilor ţării, Preşedintele Iohannis a ales să încurajeze injuria „M..E PSD” şi să condamne fără nicio bază acţiunile Poliţiei. Iată afirmaţia Preşedintelui Iohannis, din data de 4 august 2018: 'Persoanele care îndrăznesc să îşi spună opinia public anti-PSD sunt luaţi de Poliţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din anii comunismului'. Ulterior, deşi chiar autorităţile suedeze au anunţat radierea numărului „M..EPSD” (acţiune absolut firească, după ce li s-a adus la cunoştinţă ce reprezintă), Preşedintele Iohannis NU a revenit cu nicio luare de poziţie, deşi era dator moral în acest sens”, a adăugat Pleşoianu.

Deputatul PSD a apreciat că Iohannis a incitat la ură şi discriminare împotriva PSD şi a milioanelor de votaţi şi susţinători ai partidului.

„Toate acţiunile cu caracter constant şi repetat ale Preşedintelui Iohannis (ieşirea în stradă, la un miting neautorizat, printre protestatari care scandau „PSD – CIUMA ROŞIE” („CIUMA ROŞIE” fiind slogan nazist, folosit de Goebbels şi aparatul său de propagandă pentru a încuraja exterminarea poporului evreu); încurajarea celor care folosesc în spaţiul public înjurătura „M..E PSD” la adresa unei categorii din care fac parte milioane de români; subminarea autorităţii Poliţiei prin acuzele referitoare la acţiunile pretins abuzive (prin care nu li se permite unor români să înjure alţi români) au ca rezultat (având în vedere funcţia deţinută de domnul Iohannis) umilirea şi hărţuirea publică permanentă a unei mari categorii de cetăţeni români. Prin toate acţiunile amintite mai sus, Preşedintele Iohannis nu doar că nu îndeamnă la respect reciproc, dar chiar stimulează şi încurajează discriminarea şi ura. Preşedintele Iohannis incită la ură şi discriminare împotriva parlamentarilor PSD, a Guvernului PSD, a membrilor PSD (vorbim de sute de mii de oameni), cât şi a votanţilor şi susţinătorilor PSD (vorbim de milioane de oameni)”, a mai scris social-democratul.

În opinia lui Pleşoianu, pe acest fond de instigare la ură s-a desfăşurat protestul din 10 august.

Citeşte continuarea AICI.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
alexandru
19 Aug 19:52
Plingerea penala ar trebui sa vizeze cam 60% din poporul acestei tari . Da va urims i dsipretuim pt ce reprezentati : minciuna ,ipocrize , hotie indelungata, manipulari comunistoide ,incompetenta .. si enumerarea ar putea continua .. Suntem educati si civilizati ca sa practicam asemenea Incitari la ura si violenta ,ACTIVITATI ce sunt apanajul PSD-ului ,pt. care detineti drept de autor. MASCARICI !!!!!I
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?