De ce nu este bine să-ţi tai colţurile unghiilor

 
De ce nu este bine să-ţi tai colţurile unghiilor
De ce nu este bine să-ţi tai colţurile unghiilor

Îngrijirea unghiilor nu trebuie făcută doar din motive estetice, ci și din considerente ce țin de sănătate. Totuși, deși este bine să ne tăiem unghiile, de cele mai multe ori acest lucru ne cauzează diverse afecțiuni, din cauza metodelor pe care le folosim atunci când ne scurtăm unghiile și a nerespectării condițiilor de igienă.

Dacă nu li se acordă o atenție deosebită, colțurile unghiilor se pot infecta, provocând dureri insuportabile. Pe lângă condițiile de igienă pe care trebuie să le respectăm atunci când ne facem manichiura sau pedichiura, trebuie să fim atente și cum ne scurtăm sau netezim unghiile.

Pot apărea infecții

Atunci când îți tai colțurile unghiilor de tot, există o posibilitate ridicată de infecție, deoarece zona care unește unghia de țesut rămâne expusă. Astfel, bacteriile și ciupercile au cale liberă să pătrundă în organism, iar asta poate duce la numeroase complicații cauzate de microbi.

Citeşte continuarea pe divahair.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?