Dăncilă îl bagă în ședință pe Toader, din cauza recursului recompensatoriu

 
Dăncilă îl bagă în ședință pe Toader, din cauza recursului recompensatoriu
Dăncilă îl bagă în ședință pe Toader, din cauza recursului recompensatoriu

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, că se va întâlni, miercuri, cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru a analiza efectele recursului compensatoriu și pentru a lua o decizie în acest sens."După cum stiti, această lege a recursului compensatoriu a fost inițiată de Guvernul condus de Dacian Ciolos și cred că a fost o decizie neinspirată, la acel moment. Mâine (miercuri, n.r.) mă voi întâlni cu ministrul Justiției tocmai pentru a lua o decizie, care au fost efectele acestei legi, astfel incât decizia noastră să reflecte realitatea în România și lucrurile care s-au întâmplat să nu mai aibă loc. Nu pot să iau o decizie până nu vorbesc cu cei în domeniu", a declarat Viorica Dăncilă, la Strasbourg.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, marţi, referitor la legea privind recursul compensatoriu, că, la vremea respectivă, CSM a considerat că pentru a fi efective, cele 3 zile pot fi considerate ca fiind efectiv executate, în locul unui beneficiu la liberarea condiţionată, propunerea fiind însuşită de Senat. Camera Deputaţilor a înlocuit însă cele 3 zile cu 6 şi a extins beneficiul şi pentru alte criterii, MJ nefiind de acord cu modificările.

"CSM a considerat faptul că pentru a fi efective, cele 3 zile pot fi considerate ca fiind efectiv executate, în locul unui beneficiu la liberarea condiţionată. Senatul şi-a însuşit propunerea venită de la CSM. Camera Deputaţilor a înlocuit cele 3 zile cu 6 zile considerate ca fiind executate la fiecare 30 de zile de executare a pedepsei în condiţii necorespunzătoare. Ministerul Justiţiei nu a fost de acord cu modificările propuse, luând în considerare şi studiul de impact primit de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Camera Deputaţilor a extins beneficiul şi pentru alte criterii. Curtea Constituţională a fost sesizată în controlul a priori. Ministerul Justiţiei s-a exprimat în sensul că legea este neconstituţională", a scris Tudorel Toader, pe Facebook.


În ultima perioadă, au fost lansate în spațiul public critici față de recursul compensatoriu, întrucât mai mulți deținuți eliberați au recidivat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Legiferat,boieri dv ,si nu mai plângeti trecutul blestemat !
16 Jan 04:29
Daca Ceausescu avea un merit,este ca o decizie politica se transforma in lege în maximum 2 ore ,la noi dl ministru nu are solutii la problemele politice de doi ani,ba ca una,ba cine e de vivna,ba frica de hastagi etc.Solutia este simplă :o ordonată de urgenta prin care sa se incrimineze fapta comisă ulterior de cei au beneficiat de recursul compensatoriu,cu o pedeapsă sporită si pedepsa anterioară se reclaculează la spor.Oul lui Columb,dar ca sa cânte si Realitaea Tv.cu emisiuni suspendate pentru dezinformare.
Răspunde
0 0
Dorel
15 Jan 23:51
14.000 de simpatizanti conteaza ... pentru citeva violuri, tilharii si omoruri sint militieni, judecatorii si procurorii angajati, nu !? Europenii se descurca si ei, mai rau cind gauresc cite un stab la buzunar ... asta nu e admisibil !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?