Ce spune Dăncilă despre desființarea Secției Speciale, criticată de GRECO

 
viorica dancila
viorica dancila

Premierul Viorica Dăncilă spune că o decizie privind posibila desființare a Secției de anchetare a magistraților, așa cum cere GRECO, trebuie luată de asociațiile de magistrați, pentru că politicul nu trebuie să intervină în actul de justiție.

Viorica Dăncilă a declarat vineri că raportul GRECO trebuie analizat de asociațiile de magistrați, între care ar trebui să existe un consens.

"Toate rapoartele, fie că vorbim de GRECO, fie că vorbim de raportul Comisiei de la Veneția trebuiesc analizate cu foarte multă atenție, iar răspunsurile trebuie date de asociațiile de magistrați, din partea magistraților. Anumite aspecte din raportul GRECO nu țin efectiv de Ministerul Justiției, nu țin de Guvernul României și multe dintre ele chiar au provocat o dezbatere între asociațiile de magistrați. Cred că trebuie să se creeze un consens la nivelul asociaților magistraților și să dăm pe urmă un răspuns", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată despre Secția specială, Dăcilă a spus că politicul nu are de ce să intervină în favoarea sau împotriva desființării acestei structuri de parchet.

"Au fost opinii și pro și contra (ale magistraților -n.r.). Am văzut ce a spus UNJR. Eu cred că o decizie trebuie luată de magistrați, nu cred că politicul trebuie să intervină, nu cred că trebuie să intervenim în actul de justiție", a adăugat Dăncilă.

GRECO a arătat că recomandarea de a se renunța la înființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a fost complet ignorată și insistă că această secție - văzută ca o anomalie a cadrului instituțional existent - trebuie desființată.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Dati cu calpoadele in cismari ,altfel va joaca
12 Jul 18:40
A îmbrăcat ideea olandeză ,că juristii să legifereze cine ii judecă.Dar GRECO este creată pentru altceva,intre care sa implementăm obligatiile asumate internațional in materie de commbaterea corupției.Cereti-le miseilor,la ce se referă,au o semnatură a dlui Dragnea pe un acord internațional sa judecâm magistrații cu DNA ?Că fostl ministru nu stie ,doar plânge pa ceaslov.Daca nu dati cu calpoadele,cismarii vă cer sa schimbați pălăria .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?