Dan Vasile Mihale: După Toader, Nicolicea! Am scăpat de Dracu și am dat de taică-su

 
Pensii speciale pentru funcționarii din Parlament

Demiterea lui Tudorel Toader de la conducerea Ministerului Justiției și înlocuirea sa cu Eugen Nicolicea mă trimite cu gândul la proverbul românesc ,,am scăpat de Dracu și am dat de taică-su''. Nu l-am simpatizat niciodată pe Tudorel Toader și l-am criticat de câte ori am avut ocazia, însă când am văzut pe cine propune PSD în locul său m-am cutremurat.Cine este și ce a făcut Tudorel Toader știm cu toții Am scris mult despre asta. De aceea nu o să insist prea mult. Amintesc doar faptul că și-a legat numele de modificarea celor trei legi fundamentale ale Justiției, de declasificarea protocoalelor dintre SRI și parchete, inițiativă care a avut ca efect desființarea a sute de sentințe, de execuția Laurei Codruța Kovesi și de mazilirea procurorului general, procedură în curs. Acestea sunt, în linii mari, realizările fostului ministru Toader. Faptele de arme ale lui Toader pălesc însă în fața ,,mărețelor realizări'' ale politrucului Nicolicea.

Deputatul Eugen Nicolicea s-a remarcat în trecut prin declarațiile controversate și pozițiile sale ferme de susținere a modificărilor aduse legilor Justiției.

Nicolicea este cel care a modificat în Parlament legea recursului compensatoriu astfel încât, în mai puțin de 18 luni, au fost eliberați din pușcării peste 14.000 de deținuți, printre care tâlhari și violatori.

În ianuarie 2019, Eugen Nicolicea vehicula nevoia de modificare a Codului Penal, astfel încât insulta și calomnia să redevină fapte penale, iar în februarie, același an, aprecia că magistrații care protestau față de modificările aduse legilor Justiției ar trebui să ajungă la închisoare.

Și studiile de drept ale deputatului Eugen Nicolicea ridică semne de întrebare. Potrivit unei anchete din 2017 a jurnaliştilor de la Adevărul, Nicolicea a absolvit Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de „Învăţământ la Distanţă”.

Biroul pentru informare publică al Camerei Deputaţilor a refuzat să dea informaţii presei despre studiile juridice ale deputatul Eugen Nicolicea, preşedintele comisiei de specialitate. La fel a făcut și Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor. Instituția ține secret dosarul pe baza căruia Nicolicea a primit certificatul de „luptător determinant”.

Potrivit Recorder.ro, în cererea pe care a depus-o pentru obținerea certificatului de revoluționar, parlamentarul susține că a luptat împotriva comunismului la Turnu Severin, în timp ce CV-ul de pe site-ul Camerei Deputaților îl arată, în acea perioadă, ca angajat al unei întreprinderi din București.

Determinare în acțiunile impuse de partid, devotament față de conducerea supremă, studii de specialitate care ridică semne de întrebare și un certificat de revoluționar obținut în condiții netransparente. Cam asta îl ,,recomadă'' pe Nicolicea pentru postul de ministru al Justiției.

Vezi și Blogul lui MihaleAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Razvan
19 Apr 18:13
Un articol jalnic de manipulare ordinara! Conform legii judecatorii, procurorii etc NU au voie sa faca greva si alte asemenea manifestari! Legea a fost propusa de catre” tehnocrata” Pruna care sustinea in varianta ei ca sa se deasi zile libere si bani asa cum s-a intamplat in Italia. Asa ca alta minciuna! Fiecare comentariu al lui Nicolicea este strict bazat pe carte lege si Constitutie. Daca gresea odata era mancat! Asa ca draga autorule esti jalnic!
Răspunde
0 0
popovici ilie
19 Apr 13:00
Gunoiu tot gunoi ramine
Răspunde
0 0
Dl Nicolice,o singura lege ,huliganismul politic .Atât !
19 Apr 06:03
Maurul poate sa isi faca datoria si poate pleca.Daca dl Iordache lăsa OUG nr 13 în vigoare,acum ne ocupam de obiective politice.Acest domn Nicolicea,inginer de calculatoare,are mintea formata pe analiză si decizii.Daca introduce infractiunea de huliganism politic,prin care sa condamne violenta ,sperjurul si folosirea manipulrilor securiste in scop politic de către hastagi,atunci poate pleca ,lăsând o societate sănătoasa.Altfel sa nu asteptati solutii de la dl Timmermans ,transmise doamnei premier ca sa inhibe pe dl Toader, si gandite de dl Presedinte.
Răspunde
0 0
Rezistenta
18 Apr 11:32
Ai gandit cu cu.ru, su.gi pu.la USR.
Răspunde
0 0
johnneil
18 Apr 10:11
Ne vom aduce aminte cu nostalgie de toader. Am prevazut de mult aceasta miscare. Cautati si va ve-ti convinge. Ma gandesc daca nu cumva le-am dat eu aceasta varianta.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?