Dacian Cioloș critică reacția forțelor de ordine la protest. "S-a mers prea departe"

 

Miting diaspora. Fostul premier Dacian Cioloș critică reacția disproporționată a jandarmeriei la protestul diasporei de vineri, spunând că s-a creat "un precedent extrem de periculos pentru democrația românească".Miting diaspora. Dacian Cioloș pune că nNu există justificare pentru a interveni cu gaze lacrimogene împotriva femeilor, copiilor, unor oameni aflați în scaune cu rotile.

Miting diaspora. Cei care au responsabilitatea de a proteja oamenii pașnici, liniștea și ordinea publică, au pus în pericol viața semenilor, spune Cioloș: "Toți cei care au dat ordin trebuie să plătească pentru excesul de putere și această intervenție disproporționată"

Miting diaspora.  "Un om cu mintea normală și cu un minim respect față de semeni nu poate să nu fie în seara asta în fața evidenței că s-a mers prea departe.

Reacția forțelor de ordine - dar și a celor care le-au dat ordinele de evacuare a unei manifestații pașnice - este un precedent extrem de periculos pentru democrația românească.

Nu există justificare pentru a interveni cu gaze lacrimogene împotriva femeilor, copiilor, unor oameni aflați în scaune cu rotile. Articolul 36 din Legea 550/2004 de organizare a jandarmeriei interzice o astfel de intervenție.

Cei care au responsabilitatea de a proteja oamenii pașnici, liniștea și ordinea publică, au pus în pericol viața semenilor. Toți cei care au dat ordin trebuie să plătească pentru excesul de putere și această intervenție disproporționată", a scris Cioloș pe pagina de Facebook după mieul nopții de vineri.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?