Cutremurul din Italia a provocat pagube de 12 miliarde de euro, anunţă Maroni

 
Foto: delo.si
Foto: delo.si
Lucrările de reconstrucţie a regiunii italiene Abruzzo, devastată de cutremurul de săptămâna trecută, vor costa 12 miliarde de euro, a declarat ministrul de Interne Roberto Maroni.

Estimările iniţiale ale pagubelor produse de seismul survenit în 6 aprilie erau de două, până la trei miliarde de euro.

Cel puţin 294 de persoane şi-au pierdut viaţa în dezastru, iar locuinţele a circa 40.000 oameni au fost distruse. Numeroase clădiri istorice au fost avariate. "12 miliarde de euro: aceasta este suma pe care trebuie să o găsim pentru a reconstrui Abruzzo", a declarat Maroni pentru un post italian de televiziune, fără a preciza intervalul de timp.

Seismul a avut loc în timpul celei mai accentuate recesiuni din Italia după cel del-a doilea Război Mondial. Guvernul de centru-dreapta se confruntă deja cu una dintre cele mai mari datorii din Europa, care depăşeşte Produsul Intern Brut al ţării.

Autorităţile au anunţat că vor oferi pachete de stimulare constructorilor care folosesc tehnologie antiseismică şi le-a promis plăţi lunare celor care şi-au pierdut casele.

Eforturile de reconstrucţie după alte cutremure produse în Italia au durat zeci de ani, pe fondul acuzaţiilor de corupţie şi de implicare a Mafiei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?