Cum poți scoate petele de marker permanent de pe orice suprafață

Surprinzător, markerul "permanent" poate fi eliminat cu ușurință de pe haine, perete, hârtie sau mobilă. De câte ori nu ți s-a întâmplat ca, din greșeală, să trasezi o linie cu markerul permanent o formulă, un cuvânt greșit sau mai mult decât atât, o linie pe mobilă, haine sau perete. Iată cum poți elimina petele de marker!

- pentru pereți ai nevoie de fixativ de păr și șervețele de hârtie. Aplică fixativul pe perete, apoi șterge energic cu șervețele uscate.
- pentru blaturi laminate, din marmură sau granit ai nevoie de acetonă și de o dischetă din bumbac. Aplică acetona pe pată și șterge cu discheta.
- pentru a îndepărta cuvintele sau formulele încadrate sau subliniate pe foaie, ai nevoie de puțină lămâie și un bețișor de ureche. Tot ce trebuie să faci este să iei bețișorul să-l uzi cu puțină zeamă de lămâie și să ștergi cu grijă greșeala făcută anterior.
- pentru a îndepărta urmele de marker de pe covor, aplică spirt medicinal, apoi șterge cu o cârpă de bumbac.

De asemenea, potrivit ele.ro, petele de marker de pe haine ies cu zeamă de lâmâie. Aceasta se pune pe pată, lăsând-o să acționeze 5 minute, după care spală cu apă caldă.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?