Cum ne dăm seama dacă ouăle sunt vechi? Ai nevoie doar de un pahar cu apă

 
Cum ne dăm seama dacă ouăle sunt vechi? Ai nevoie doar de un pahar cu apă
Cum ne dăm seama dacă ouăle sunt vechi? Ai nevoie doar de un pahar cu apă
Cum ne dăm seama dacă ouăle sunt vechi? Ai nevoie doar de un pahar cu apă Cum ne dăm seama dacă ouăle sunt vechi? Ai nevoie doar de un pahar cu apă

Dacă le depozitezi corect, ouăle rezistă foarte bine. Ba chiar sunt bune de mâncat şi după ce trec de termenul de valabilitate înscris pe coajă. Totuşi, cum îţi dai seama cu exactitate cât de proaspete sunt?Dacă ai ouă de mai mult timp în frigider, e greu să-ţi dai seama cât de bune mai sunt pentru consum. Prima metodă pe care o ştii probabil de la bunici este să pui oul pe o suprafaţă plană şi să-l învârti. Dacă se învârte uşor, înseamnă că e proaspăt. Dacă se învârte puţin şi se opreşte rapid, mai bine îl arunci.

Pe lângă această metodă, mai există una, care îţi zice cu exactitate cât de vechi este oul. Această se bazează pe ştiinţă: cojile de ou sunt poroase şi, în timp, permit aerului să între în interior. Astfel, cu cât este mai vechi oul, cu atât intră mai mult aer în el şi pluteşte.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?