Cum e să ai casa la 5 m de Autostrada Sebeş-Turda? Geamurile au început să se crape deja

 

Abia au început lucrările la Autostrada Sebeș-Turda, în zona Oarda, și problemele au și început să apară. O familie care locuiește la nici 5 metri de autostradă are de suferit în urma lucrărilor. Pe lângă zgomotul și deranjul care încep încă de la ora 6.00 dimineața, locuința, construită în urmă cu 10 ani, începe să se distrugă. La aproximativ o săptămână de la demararea lucrărilor, unul din geamurile casei s-a crăpat.În timp ce unii își doresc o locuință „la stradă”, o familie din Oara de Sus are casă la „autostradă”. Situația în care se află nu este una tocmai plăcută. Locuința este situată la câțiva metri de locul prin care va trece autostrada, iar dacă deranjul și zgomotul pe care îl vor avea de suportat odată cu finalizarea lucrărilor nu erau suficiente să îi îngrijoreze, acum, din cauza șantierului, casa a început să se deterioreze, scrie Alba24.ro.

La doar o săptămână de la începerea lucrărilor, un geam de termopan s-a crăpat. Locuința nu este una veche, ci a fost ridicată în urmă cu aproximativ 10 ani, iar în acest ritm s-ar putea ca, până la inaugurarea tronsonului, familia să nu mai aibă unde să locuiască.


Situația ar fi una neplăcută chiar dacă nu are exista aceste probleme legate de lucrări. Din cauza distanței mici care există între casă și autostradă, de pe balcon oamenii vor putea să vadă până și numere mașinilor care vor trece prin zonă.

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda are 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia. Proiectul prevede şi două noduri rutiere, Alba Iulia Sud la km 8 şi Alba Iulia Nord la km 16.

De lucrări se ocupă Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL. Valoarea contractului este de 541.739.137, 21 lei (fără TVA), semnat în 14 noiembrie 2014. Lucrările au început în 2 decembrie 2014 şi aveau termen inţial de finalizare 2 octombrie 2016. Au fost oprite în octombrie 2015, iar în 28 iunie a fost dată autorizaţia de construire. Doar pe secţiunea A, însă.

Termenul actualizat de finalizare a lucrărilor este iunie 2018, iar între timp mai trebuie obţinute autorizaţii.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?