Cum deosebești ciupercile comestibile de cele otrăvitoare. Zeci de persoane au ajuns la spital

Zeci de persoane din mai multe judeţe au ajuns în ultimele zile la spital din cauza intoxicaţiilor provocate de consumul de ciuperci necomestibile. Suntem în plină perioadă de culegere a ghebelor şi hribilor de toamnă, iar medicii şi silvicultorii atrag atenţia asupra faptului că unele ciuperci otrăvitoare seamănă aproape perfect cu cele comestibile.  Ciupercile otrăvitoare pot fi confundate foarte uşor cu cele comestibile atrag atenţia silvicultorii. Populaţia este sfătuită să apeleze la cunoscători şi chiar la lucrători silvici pentru verificarea ciuprcilor culese în vederea preveniri unor eventuale cazuri de intoxicaţii, asemenea incidente fiind înregistrate deja în mai multe judeţe ale ţării.

Avertismentele vin pe fondul recoltării ciupercilor de toamnă, în special a hibrilor şi ghebelor, ciuperci dosebit de apreciate şi preparate în diverse moduri. Consumatorii care nu fac diferenţa între ciupercile otrăvitoare şi cele comestibile sunt sfătuiţi să evite achiziţionarea de ciuperci de la colţul străzii, în judeţe existând centre autorizate pentru colectare şi vânzare.

     
 
 


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?