Cozmin Guşă: În lumea geopolitică internaţională, noua religie mondială este sportul

 
Cozmin Guşă
Cozmin Guşă

Consultantul politic Cozmin Guşă a explicat în cadrul emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea TV că "noua religie mondială este sportul".

"Chiar dacă unor telespectatori care nu sunt suficient de avizaţi cât de mare este competitivitatea internaţională li se pare banal, locul 7 la un sport foarte tehnic, care ţine şi de antrenamente foarte dure şi de materiale foarte scumpe, este o performanţă importantă. Trebuie să ne bucurăm şi să ne mulţumim, pentru că nu mai văd altă posibilitate la Jocurile Olimpice de Iarnă", a spus Cozmin Guşă.

Conform acestuia, Raluca Strămăturaru a reuşit cu talent şi cu suflet, nu cu bani şi cu tehnologie.

"În lumea geopolitică internaţională, cam de 7-8 ani, se vorbeşte că noua religie mondială este sportul. Şi au dreptate. Dacă te duci în Occident, bisericile sunt cam goale, la noi încă bisericile sunt pline. Aici e vorba de audienţă, de forţa unei ţări, de impresia pe care o laşi. Şi atunci, statele puternice sau statele decise, cum e Ungaria, că nu este un stat puternic, care pentru a rezista pe această hartă mondială a influenţei şi-a ales câteva sporturi în care investeşte foarte mult. Forţa aceasta a unei ţări mici, fără resurse, cu o religie amestecată, constă în anumite impresii pe care le lasă şi jocul unor lideri, cum este Viktor Orban, dar care s-a poziţionat pe hartă prin poziţii excesive: fie că se pune în genunchi în faţa lui Vladimir Putin pentru a obţine 10 miliarde de euro pentru centrala de la Paks, fie că este singurul lider european care îl susţine pe Donald Trump pe faţă. El a pus Ungarie pe hartă şi prin naţionalismul lui anti-românesc. Asta este politica internaţională astăzi, fără reguli şi fără hegemonii pentru moment. Ţările precum Ungaria au înţeles asta şi se poziţionează în aşteptarea unor şefi care vor veni", a mai explicat Cozmin Guşă, adăugând că şi România ar putea să se pregătească măcar pentru apariţia "şefilor"

Raluca Strămăturaru a obţinut cel mai bun rezultat al delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, clasându-se pe locul 7 în proba de sanie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?