Controlul judiciar, CONTESTAT de Voiculescu. Afaceristul s-a prezentat la Poliţie

 
Controlul judiciar, CONTESTAT de Voiculescu / Foto: MEDIAFAX
Controlul judiciar, CONTESTAT de Voiculescu / Foto: MEDIAFAX

Avocaţii lui Dan Voiculescu au contestat decizia impusă, joi, de procurorii DNA. Contestaţia va fi judecată pe 8 iulie. Voiculescu este acuzat de şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial. Potrivit DNA, acesta ar fi ameninţat, dicert sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, denunţători în acest caz, că va declanşa campanii de discreditare dacă aceştia nu încheie contracte cu trustul de presă pe care-l controlează.

Dan Voiculescu a dat vineri cu subsemnatul la poliţia din Ilfov. Aşa au stabilit procurorii DNA prin măsura controlului judiciar. Obligaţia vine în noul dosar de corupţie deschis pe numele fostului senator. În plus, Voiculescu a rămas şi fără arma pe care o posedă.

Întrebat dacă a primit 900 de mii de euro de la Nelu Iordache, Voiculescu a răspuns: "Este o prostie".

A fost singura întrebare la care a răspuns fondatorul trustului Intact. 40 de minute mai târziu, acesta a părăsit instituţia făcând tot posibilul să evite presa.

Voiculescu a contestat măsura controlului judiciar, luată de procurorii DNA în noul dosar în care este cercetat pentru şantaj, dosarul urmând să se judece în 8 iulie, la Tribunalul Bucureşti. Dosarul a fost înregistrat vineri, la Tribunalul Bucureşti, la o zi după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus ca Voiculescu să fie cercetat sub control judiciar în noul dosar în care este acuzat de şantaj, informează MEDIAFAX.

Dan Voiculescu a fost audiat joi la DNA într-un nou dosar în care este cerceta pentru şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei încheind cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, începând din 3 iulie, faţă de Dan Voiculescu, pentru "şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial (şapte acte materiale)".

Potrivit ordonanţei de dispunere a controlului judiciar, Voiculescu "a ameninţat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă (Intact - n.r.) pe care, în fapt, îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare".

Sub această ameninţare, susţin anchetatorii, unul dintre oamenii de afaceri, denunţător în cauză, i-a achitat lui Dan Voiculescu suma totală de 900.000 de euro, sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparţinând acestuia.

DNA mai susţine că un al doilea om de afaceri, denunţător la rândul său, "deşi s-a simţit direct şi puternic ameninţat, a refuzat categoric să cedeze şantajului, ameninţării şi constrângerii, aşa încât, trustul controlat de inculpat a declanşat un atac mediatic susţinut la adresa firmei acestui om de afaceri".

Nicolae Palfi şi Octavian Creţu, acţionari la Romaqua, ar fi - potrivit unor surse judiciare - doi dintre oamenii de afaceri şantajaţi de Dan Voiculescu, prin ameninţări cu campanii de discreditare în presă dacă nu încheie contracte de publicitate cu trustul media controlat de el.

La ieşirea de la DNA, unde i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, Dan Voiculescu a menţionat numele lui Palfi, având însă dubii cu privire la corectitudinea acestuia şi adresându-i-se, pentru lămuriri, avocatului său.

Contactat de MEDIAFAX, partenerul de afaceri al lui Palfi, Octavian Creţu, nu a dorit să comenteze subiectul, dar a ţinut să sublinieze: "Să lăsăm justiţia să lămurească".

Potrivit unor surse judiciare citate de "Gândul", omul de afaceri Nelu Iordache ar fi de asemenea unul dintre denunţătorii din dosarul în care Dan Voiculescu a fost pus sub control judiciar.

Din probele administrate în acest dosar rezultă că, în perioada 2007, 2008, 2011, 2012, Voiculescu, sub pretextul îmbunătăţirii şi menţinerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denunţători încheierea unor contracte de publicitate care, în realitate, erau taxe de protecţie împotriva denigrării.

"Ca modalitate de abordare folosită de către Voiculescu Dan, acesta le-a prezentat denunţătorilor (oameni de afaceri) faptul că este necesar să acorde o atenţie deosebită sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presă Intact Media şi a subliniat că lipsa promovării în media a activităţii companiilor lor riscă să aibă efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, că orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat într-un mod negativ exagerat, nu doar sub formă de ştiri, ci sub formă de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune Antena 1 sau Antena 3", mai arată DNA.

Potrivit DNA, pe timpul cât se află sub control judiciar, Dan Voiculescu trebuie să respecte următoarele obligaţii, având totodată interdicţii, între care acea de nu părăsi ţara fără acordul anchetatorilor.

Astfel, Voiculescu trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei şi să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de Poliţie sau ori de câte ori este chemat. De asemenea, el nu are voie părăsească teritoriul României fără încuviinţarea prealabilă a procurorului şi nici să se apropie de denunţători, de martori şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale.

Anchetatorii i-au atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu cea a arestului la domiciliu sau a arestării preventive.

Dan Voiculescu este judecat în alte două dosare, pentru privatizarea ICA, respectiv şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 -3
PEDAGOGUL
05 Jul 10:57
Cum sa nu contesti o asemea mizerie in momentul in care stii ca esti nevinovat.
Răspunde
1 0
06 Jul 18:46
7 Dap...e nevinovat adica e absolut normal ca in Romania sa iti creasca averea de la 100-200 milioane de euro la 2 miliarde de euro intr-un an...Pleaca inapoi la antena 3 aici nu pacalesti pe nimeni...gunoiul ala bosorog este vinovat...
1 0
LATRINA 3 SI PLAGIATORUL MITOMAN
07 Jul 09:28
5 ...in ciuda dobitocilor tembelizatii de diversionistii latrinei 3...se apropie scadenta si pentru gretosul turnator.
4 -10
dana
04 Jul 21:41
Controlul judiciar a fost instituit pentru a incerca sa-l umileasca pe Voiculescu. Nu ii vad rostul si nu inteleg de ce procurorii recurg la astfel de manevre marsave.
Răspunde
8 -4
Laura
04 Jul 22:02
2 Ca sa-l impiedice sa fuga din tara, inainte de a fi condamnat definitiv luni
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
7 -4
Laura
04 Jul 22:11
2 Ca sa-l impiedice sa fuga din tara, inainte de a fi condamnat definitiv luni
4 -10
dana
04 Jul 21:33
Controlul judiciar a fost instituit pentru a incerca sa-l umileasca pe Voiculescu. Nu ii vad rostul si nu inteleg de ce procurorii recurg la astfel de manevre marsave.
Răspunde
7 -3
Laura
04 Jul 22:12
2 Ca sa-l impiedice pe infractor sa fuga din tara, inainte de a fi condamnat definitiv luni
1 0
LATRINA 3 SI PLAGIATORUL MITOMAN
07 Jul 09:08
5 ...in ciuda dobitocilor tembelizatii de diversionistii latrinei 3...se apropie scadenta si pentru gretosul turnator.
8 -4
sica
04 Jul 21:20
dragi romani nu vedeti ca nu exista judecator cu singe in vene sa ii dea odata pedeapsa aia record pe care o asteptam toti....nu exista judecator sa il comdamne pe varanu asta mai...la totii le este frica...paseaa motanu din curtea in curtea altuia...
Răspunde
10 -4
Ovi
04 Jul 20:47
Dedicatie speciala pentru Felix:

"Viata ne-mparte, mereu asa,
Totul se-ntoarce, asupra ta,
Poti fugi dar nu te poti ascunde,
Soarta te gaseste oriunde".
Răspunde
4 -7
dana
04 Jul 20:01
Il vreti pe dementul ala bubos de serban..il gasiti in Grozavesti cauta prin tomberoane..in2008 a vandut apartamentul parintilor,masa a dat coltu si tacsu e la Balaceanca;el sta prin canale,si mai fura fier vechi din cand in cand..laptopul l a furat de la un arab
Răspunde
8 -4
Sahih Serban
04 Jul 19:53
AU il leaga pe tatucu varan,ajutati ma..dati mi la bot sa mi revin,puroiul de pe fata se extinde ce sa fac?
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
5 -3
Laura
04 Jul 21:54
2 Ca sa-l impiedice pe infractor sa fuga din tara, inainte de a fi condamnat definitiv luni
5 -3
Laura
04 Jul 22:14
2 Ca sa-l impiedice pe infractor sa fuga din tara, inainte de a fi condamnat definitiv luni
8 -3
NINA
04 Jul 18:52
SUB PRIVIREA NEPUTINCIOASA A DL. IOAN RUS, MINISTRUL TRANSPORTURILOR,SUBALTERNII ISI FAC DE CAP?
O MICA AFACERE “MARCA”INREGISTRATA CARMEN MARIA POPESCU, DIRECTOAREA DE ACHIZITII DE LA CFR CALATORI?
“Firma lui Florin Walter a încasat în 2013 peste 1 milion de euro de la compania de stat.
Externalizarea serviciilor de curățenie a trenurilor care pleacă din Gara de Nord a umplut cu milioane de euro conturile firmei Romprest.
Dacă în primele șase luni ale anului, CFR Călători București a decontat peste 500.000 de euro firmei Romprest Servicii Integrate, în 2013, firma patronată de Florin Walter, a golit bugetul companiei feroviare de peste 1,13 milioane de euro pentru așa-zise sevicii de salubrizare a trenurilor. Numai din salubrizarea vagoanelor de călători, Romprest a încasat aproximativ 500.000 de euro.
Potrivit registrului operațiunilor generatoare de obligațiuni de plată al CFR Călători București, în perioada ianuarie-decembrie 2013, conducerea CFR Călători București a decontat peste 5,13 milioane de lei firmei Romprest Servicii Integrate. Pe lângă salubrizarea vagoanelor, angajații Romprest sunt plătiți pentru compactare gunoi, colectare gunoi, manipulare acumulatori, colectare transport depozitare gunoi, salubrizare automotoare, deszăpezire, salubrizare, gunoi menajer, colectare gunoi menajer, colectare transport depozitare gunoi menajer și salubrizare automotoare Desiro. Pe lângă serviciile de curățenie în trenuri, Romprest a încasat peste 1,1 milioane de lei pentru servicii de salubrizare. „Milioane de euro se cheltuiesc anual de către conducerile celor opt regionale CFR Călători. Cei mai mulți bani se cheltuiesc de CFR Călători București”, ne-au explicat surse din cadrul companiei.
Romprest încasează bani și pentru manipularea acumulatorilor, în contul firmei de curățenie intrând peste 670.000 de lei. Serviciile de curățenie a automotoarelor și a Săgeților Albastre a costat
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?