Concert controversat la TVR

 
Concert controversat la TVR
Concert controversat la TVR

Decizie controversată luată de TVR chiar la început de an. Postul public a transmis, în direct, pe 2 ianuarie, concertul omagial de la Budapesta al reconcilierii austro-ungare susţinut de Filarmonica din Viena. Nu acelaşi lucru l-a făcut TVR de Ziua naţională a României, când nu a transmis concertul filarmonicii din Cluj de la Viena. Subiectul a stârnit comentarii aprinse printre invitaţii emisiunii "Realitatea Românească".TVR a transmis, pe 2 ianuarie, concertul de la Budapesta al Filarmonicii din Viena. Televiziunea publică nu a făcut acelaşi lucru de 1 decembrie cu concertul de la Viena al Filarmonicii din Cluj-Napoca.

Subiectul a stârnit comentarii aprinse printre invitaţii emisiunii "Realitatea Românească":

"Aici un funcționar al statului ori e incompetent ori e antiromân, e un act antiromânesc. Mai grav e nu că a finanțat și că nu s-a dus, ci că preia pe televiziunea națională un concert care e o jignire pentru noi, o umilință", a spus profesorul Mircea Coșea.

"Imaginați-vă pentru o clipă dacă s-ar fi întamplat așa ceva la Budapesta ... în țara al cărui minister de externe a interzis diplomaților să se ducă la recepțiile pentru Ziua Naționala a României ... ce s-ar fi întâmplat cu personalele responsabile", a remarcat analistul politic Vlad Nistor.

Și jurnalistul Florian Bichir a criticat decizia TVR: "E o rușine fără margini ce s-a întâmplat la TVR, repet și sper ca cineva din Parlament să facă o sesizare și să întrebe teleziunea asta care e publică și se comportă ca un privat. Prin privitivismul ăsta antinațional ungurii sunt cei mai buni, toți sunt cei mai buni la promovarea tuturor valorilor antinaționale, nu s-a mai pomenit în nicio țară din lume, vedeți în Franța să dea vreun canal de televiziune când i-au bătut nemții, să facă și concert".

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?