Comisia Europeană a decis să nu aplice procedura de deficit excesiv pentru România

 
Foto: RTV
Foto: RTV
România a scăpat deocamdată de procedura de deficit excesiv! Comisia Europeană nu a analizat cazul României pentru că ţara noastră nu a trimis până acum raportul privind deficitul bugetar pe 2008.

Anul trecut, România a avut un deficit bugetar de 5,2% din PIB, adică peste limita de 3% prevăzută în Pactul de Creştere şi Stabilitate al Uniunii Europene. Dacă România s-ar fi aflat pe lista ţărilor împotriva cărora s-a declanşat procedura de deficit excesiv, atunci Comisia Europeană ar fi monitorizat îndeaproape cheltuielile publice făcute de Guvern.

În cadrul acestei proceduri se poate ajunge chiar şi la restricţionarea accesului la fondurile europene. Ţările care vor fi supuse totuşi procedurii de deficit excesiv din partea Comisiei Europene sunt Franţa, Grecia, Spania, Irlanda, Letonia şi Malta. Sancţiunile nu vor fi aplicate însă foarte curând.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?