Tranzacție-bombă! Codrin Ştefănescu a vândut un teren care ar fi trebuit să fie al statului

 

Codrin Ştefănescu a vândut un teren, care ar fi trebuit să fie în proprietatea statului, cu nu mai puțin de două milioane de euro. Tunul imobiliar a fost scos la iveală de o anchetă a jurnaliştilor de la Rise Project. La începutul anului, secretarul general al PSD ar fi vândut un teren aflat la periferia vestică a Capitalei. Cumpărătorul - o societate comercială din grupul Oscar Downstream, patronat de magnatul Alin Niculae. 

Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la două milioane de euro, bani pe care PSD-istul urmează să îi primească în tranșe, până în ianuarie, anul viitor. Potrivit jurnaliştilor de la Rise Project, Codrin Ştefănescu a încasat până acum doar un sfert din această sumă, adică 500.000 de euro.


Deși, în momentul vânzării, terenul îi aparţinea social democratului, există o hotărâre judecătorească definitivă, potrivit căreia parcela de pământ astfel înstrăinată nu ar fi trebuit nicio clipă să se afle în proprietatea lui, ci în cea a statului!

Hotărârea e veche de opt ani, dar nicio instituție nu s-a luptat să o valorifice în sens juridic și să ceară, printr-o acțiune suplimentară în instanță, ca terenul lui Ștefănescu să revină în proprietatea comună a cetățenilor.

Profitul net pe care secretarul general al PSD îl va obține din întreaga operațiune depășește 1,3 milioane de euro.

Contactat de publicația care a desfășurat ancheta, Codrin Ștefănescu nu a dorit să răspundă întrebărilor. Până la momentul difuzării materialului, social democratul nu a putut fi contactat nici de Realitatea TV. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Igor
24 Apr 19:39
E proprietatea lui si face ce vrea cu ea.
Răspunde
0 0
Mihalache
24 Apr 16:54
Dacă șeful lui , Dragnea a furat insula Belina de la stat de ce nu ar fura si Codrin ceva de la stat?
Răspunde
0 0
Oana
24 Apr 15:14
Asta este un escroc de pe vremea lui Vadim.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?