COD GALBEN de inundaţii valabil pentru mai multe judeţe în următoarele ore

 

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți, o serie de atenționări Cod galben de inundații, valabile în bazine hidrografice de pe raza județelor Prahova, Timiș și Caraș-Severin, în următoarele ore.

Conform hidrologilor, până la ora 20:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile din bazinul superior al râului Timiș, din județele Timiș și Caraș-Severin.

Totodată, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile Feneș, Nădrag, Goleș și Bistra, scrie Agepres.


În același timp, dar până la ora 00:00, sunt așteptate inundații locale, creșteri ale debitelor și nivelurilor cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile din bazinele superioare și mijlocii ale râurilor Prahova și Telejean (județul Prahova).

Hidrologii precizează că fenomenele hidrologice similare se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice ale râurilor: Azuga, Doftana, Vârbilău și Telejean superior amonte S.H. Gura Vitioarei.

Atenționările au fost transmise către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, SC Hidroelectrica SA, Administrațiile Bazinale de Apă: Buzău-Ialomița și Banat, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Prahova, Timiș și Caraș-Severin.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?