CNSAS anchetează apariţia în presă a unor acte interne, în cazul fostului fotbalist Gică Popescu

 
Foto: www.cnsas.ro
Foto: www.cnsas.ro
Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, CNSAS, a anunţat că va demara o anchetă în privinţa apariţiei în presă a unor acte interne, după ce media a dezvăluit că fostul internaţional Gică Popescu ar fi fost colaborator al Securităţii.

CNSAS a subliniat că niciun sportiv nu a făcut până acum obiectul verificărilor Consiliului.

Ziarele "Adevărul" şi "Gazeta Sporturilor" au dezvăluit, luni, că fostul internaţional Gică Popescu ar fi fost turnător la fosta Securitate. Potrivit publicaţiei citate, între 1986 şi 1989, Gică Popescu a furnizat informaţii Securităţii sub numele de cod "colonelul Petrescu". Potrivit dosarului său de colaborare (care se află în arhiva CNSAS, număr de înregistrare R225431, şi conţine 32 de pagini) activitatea sa de informator era una "disciplinată şi serioasă", fiind considerat garantul "unei colaborări sincere cu organele de Securitate".

În replică, Popescu a calificat dezvăluirile privind o presupusă colaborare a sa cu Securitatea drept "un atac murdar, o făcătură". El a precizat că singurul document pe care l-a semnat vreodată a fost un angajament potrivit căruia nu va încerca să rămână în străinătate cu prilejul deplasărilor făcute pentru meciuri. Fostul internaţional consideră că acest atac a fost lansat din cauză că şi-a anunţat din nou intenţia de a candida la şefia FRF.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?