CNSAS a finalizat verificarea candidaţilor la Cotroceni, niciunul nu a colaborat cu fosta Securitate

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Colegiul CNSAS a finalizat verificarea candidaţilor la Preşedinţie, pentru niciunul din cei 12 neexistând indicii că au colaborat cu fosta Securitate, se arată într-un comunicat al instituţiei.
C.N.S.A.S. a hotărât menţinerea deciziilor emise anterior intrării în vigoare a O.U.G. nr. 24/2008, în urma verificărilor efectuate, nefiind identificate documente şi informaţii noi şi neprocesate cu privire la calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, pentru următoarele persoane: George Crin Laurenţiu Antonescu, Traian Băsescu, George Becali , Mircea Dan Geoană, Kelemen Hunor, Sorin Mircea Oprescu, Constantin  Rotaru şi Corneliu Vadim Tudor.

De asemenea, CNSAS a mai decis eliberarea unei adeverinţe din care rezultă că nu există date sau documente privind calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, pentru următoarele persoane: Ovidiu Cristian Iane, Gheorghe Eduard Manole, Constantin Ninel Potârcă.


CNSAS mai precizează că Remus Florinel  Cernea nu face obiectul prevederilor O.U.G. nr. 24/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008, neavând împlinită vârsta de 16 ani la data de 22 decembrie 1989. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?