CNA somează televiziunile de folclor portocalii

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Etno TV şi Taraf TV sunt acuzate că l-au supramediatizat pe preşedintele Traian Băsescu, în condiţiile în care contracandidaţii acestuia, nu au fost deloc prezenţi. Cele două posturi sunt controlate de deputatul PD-L Silviu Prigoană.
Consiliul Naţional al Audiovizualului a somat, în şedinţa de joi, posturile Etno Tv şi Taraf Tv pentru dezechilibru în prezentarea candidaţilor în emisiunile de dezbateri şi promovare electorale.

Sancţiunea a fost dictată în urma monitorizării efectuate de CNA în intervalul 23 octombrie - 9 noiembrie. Candidatul Traian Băsescu a fost prezent şapte ore şi 38 de minute pe postul Etno Tv, iar pe Taraf Tv o oră şi 55 de minute, în vreme ce contracandidaţii lui nu au fost deloc reprezentaţi, potrivit monitorizării CNA.


Conform articolului 3, alineatul 1, din Decizia CNA nr. 853 din 29.09.2009, privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea Preşedintelui României, radiodifuzorii sunt obligaţi să asigure, în cadrul emisiunilor prevăzute în prezenta decizie, reflectarea desfăşurării campaniei electorale, cu respectarea următoarelor principii: a) echitate - toţi candidaţii trebuie să aibă posibilitatea de a se face cunoscuţi electoratului; b) echilibru în prezentarea activităţilor de campanie ale candidaţilor; c) imparţialitate - tratarea tuturor candidaţilor în mod obiectiv şi echidistant.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?