Cioloș anunță că va bloca în instanță o OUG pe amnistie și grațiere

 
Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Fostul premier Daniel Cioloș a anunțat că partidul său va bloca în instanță o eventuală ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea.Dacian Cioloș a anunțat că partidul său, PLUS, va depune la Curtea de Apel o cerere de suspendare a oricărui act administrativ care ar putea fi elaborat la nivelul Guvernului în vederea modificării Codului penal şi a Codului de procedură penală în vederea adoptării unor reglementări referitoare la amnistie şi graţiere.

Nu putem sta să așteptăm Ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea și nici Ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale. Astăzi, PLUS a solicitat Curții de Apel București să suspende toate actele administrative emise în interiorul Guvernului și Ministerului Justiției pentru a pregăti adoptarea unor Ordonanțe de urgență privind amnistia, grațierea sau modificarea Codurilor penale, a precizat Cioloș.

„Legea prevede că atâta vreme cât în Parlament există deja proiecte de legi de modfiicare a Codului penal și a Codului de procedură penală, Guvernul nu ar trebui să mai aibă dreptul să emită OUG pentru modificarea acelor legi”, a spus Dacian Cioloș.

„Considerăm că o OUG pentru amnistie și grațiere poate să fie nocivă statului de drept, riscă să afecteze niște valori de etică și morală în România. O astfel de OUG ar însemna să pierzi oameni care au greșit și să ispășească o pedeapsă, dar riscă să scape de justiție oameni din politică”, a mai spus Cioloș.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
vlad
18 Dec 16:43
ai prosteste alde Dragnea cu amnistia ca pe copiii mici. asta e praf an ochi aruncat prostilor, tema de rontait creierele acum de sarbatori.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?