Renate Weber este noul avocat al poporului

 
Ciorbea, sesizat să sesizeze

Parlamentul s-a reunit, miercuri, în ședință comună, pentru alegerea unui nou șef al instituției Avocatul Poporului. Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat, miercuri, numirea Renatei Weber ca Avocat al Poporului. Propunerea acesteia pentru funcţie a fost făcută de către ALDE.

UPDATE: Parlamentul a votat, miercuri, numirea Renatei Weber ca Avocat al Poporului. Propunerea acesteia pentru funcţie a fost făcută de către ALDE.

Propunerile avansate de grupurile parlamentare au fost Renate Weber din partea PSD-ALDE, Peter Eckstein-Kovacs, susținut de Opozitie (PNL, USR si UDMR) și Cătălin Voinea-Mic din partea PMP. Favorită să preia funcția de avocat al poporului este Renate Weber.

„Mă onorează nominalizarea pentru Avocatul poporului și mă bucură încrederea pe care mi-au arătat-o, încă o dată, deja foștii colegi din ALDE, pentru că am demisionat din partid odată ce am acceptat această nouă misiune”, a scris Weber pe Facebook.

„Este o decizie pe care am cântărit-o îndelung și pe care nu am luat-o ușor. Cel mai confortabil pentru mine acum ar fi fost să nu mă implic. Calitatea de spectator la viață cetății este cea mai ușoară dintre toate. Nu suportă responsabilități, poți foarte bine să emiți judecăți, să pui ștampile, să dai vina pe alții și tu să nu faci nimic. Eu am ales să fac. Să lupt în continuare pentru valorile în care cred, pentru apărarea drepturilor și libertăților, pentru care lupt de aproape 30 ani, fie în calitate de ONG-ist sau de om politic. Sper că audierea mea să fie convingătoare și rezultatul votului din Parlament să fie unul pozitiv”, a adăugat ea.

Cine este Renate Weber?

Renate Weber  în politică în 2007, când a fost aleasă eurodeputat din partea PNL, iar la alegerile din 2009 a câștigat un nou mandat de europarlamentar, pe lista aceluiași partid. Anterior intrării în politică, s-a remarcat în societatea civilă pentru activitatea în domeniul apărării drepturilor omului.

În perioada 1998-2005 și, respectiv, 2006-2007, Renate Weber a ocupat funcția de Președinte a Fundației Soros România (cunoscută și sub denumirea de Fundația pentru o Societate Deschisă). În decembrie 2004 a devenit consiliera președintelui României pe afaceri constituționale și juridice, funcție din care a demisionat în decembrie 2005.

Renate Weber a fost primul reprezentant al României căruia i s-a încredințat conducerea unei misiuni UE de observare a alegerilor (2008).

Renate Weber a deschis lista la alegerile europarlamentare pentru ALDE, dar din cauza faptului că partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu nu a făcut pragul electoral de 5%, Renate nu și-a putut păstra fotoliul de europarlamentar, motiv pentru care a fost propusă într-o nouă funcție publică, cea de Avocat al Poporului.

Cine este Péter Eckstein-Kovács?

Péter Eckstein-Kovács este fost membru al Uniunii Democrate Maghiare din România și vicepreședintele platformei liberale din această formațiune. Între 2004-2008 a fost președintele Comisiei Juridice a Senatului României, funcție din care a demisionat pe 4 martie 2008 în semn de protest față de respingerea ordonanței privind funcționarea Agenției Naționale de Integritate în forma inițială.

În data de 23 iunie 2018 a demisionat din UDMR, în semn de protest față de ajutorul pe care UDMR l-a dat PSD la modificarea codului de procedură penală.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mihalcea Dorin
27 Jun 08:54
Avocatul "boborului. Eu, care, famelia mea, de la '48 då-i si luptå, så råmån acum fårå coledzi, nu se putea!"
Iatå, coalitia psd-alde adorå traseistii si ciolånarii si-i cocoatå tot mai sus in functii de stat.
Răspunde
0 0
PSD revine la linie,bre, linia trsată de parteneri.
27 Jun 06:08
Vai,domnule Groza ,la asta nu mă asteptam să descoperiti o legătură de suflet intre Soros ,care o finanța pe Dna Renate Weber si PSD.Dragnea suținea ca este un stat paralel,ca sunt abuzuri in justiție ,ca Soros destabilizeazaă tara cu hastagii lui si ,culmea ,vedea in UE o instituție implicată politic in România.Dar odata ce dl Drgnea a fost arestat,totul revine la normal,inclusiv avocatul poporului ,in persoana unei reprezentante a dlui Soros,cetățean al americii si evreu din Ungaria .
Răspunde
0 0
vasile
26 Jun 22:07
Ciorbea e o frumusete pe langa ea.
Răspunde
0 0
Cind scapam de pseudo-romanii astia hrapareti !?
26 Jun 18:23
Nu au facut NIMIC bun pentru tara dar sint abonati continuii si nelipsiti de la orice POMANA !!
Răspunde
0 0
Valentin
26 Jun 18:21
Normal ar trebui ca avocatul poporului sa fiie ales de popor nu de tradatorii nemului Romanesc
Răspunde
0 0
Groza
26 Jun 17:39
Marea democrata(acum merge cu SOROS?) va fi aparatoarea PSD-ului si in special lui Tariceanu .Pe Tariceanu il asteapta zile grele.1.Retehnologizarea Portile de Fier,cu 240 de milioane,sarbii cu 80.2.Retehnologizare Calea Ferata Bucuresti-Constanta 240 de miloane de o firma austriaca,mita 20.3.Petro-Midia,biletelul roz.4.Campurila petrofiere din Libia,samd.Mai nou vrea sa se lipeasca de detinutii politici ,pentru reting.Mai numim: sterling,afacerea renault,afacerea ''banca comerciala'',afacerea Gojdu,afacerea samd.
Răspunde
0 0
Groza
26 Jun 17:35
Esteun troc intre PSD si ALDE.Pe Tariceanu il asteapta zile grele in viitor.Are nevoie de un ajutor(la cei foloseste?).1.Retehnologizarea Portile de Fier,cu 240 de milioane,sarbii cu 80.2.Retehnologizare Calea Ferata Bucuresti-Constanta 240 de miloane de o firma austriaca,mita 20.3.Petro-Midia,biletelul roz.4.Campurila petrofiere din Libia,samd.Mai nou vrea sa se lipeasca de detinutii politici ,pentru reting.Mai numim: sterling,afacerea renault,afacerea ''banca comerciala'',afacerea Gojdu,afacerea samd.
Răspunde
0 0
mihai
26 Jun 17:16
Luați neamule funcții, că e pentru toată lumea !!!!
Răspunde
0 0
cetateanul
26 Jun 16:02
S-a si grabit infractoarea sa declare ca multumeste ,nici nu a fost aleasa.
Domnul Peter Eckstein Kovacs este dorinta romanilor si ar trebui sa se faca referendum ,nu asa sa -si aleaga borfasii tot pe borfasii lor.Aia e mai nenorocita decat Ciorbea.
Răspunde
0 0
cetateanul
26 Jun 16:01
S-a si grabit infractoarea sa declare ca multumeste ,nici nu a fost aleasa.
Domnul Peter Eckstein Kovacs este dorinta romanilor si ar trebui sa se faca referendum ,nu asa sa -si aleaga borfasii tot pe borfasii lor.Aia e mai nenorocita decat Ciorbea.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?