Ciclonul Debbie devastează Australia. Autorităţile iau măsuri de urgenţă pentru evacuarea populaţiei

 

Ochiul ciclonului Debbie a lovit nodrul statului Queensland şi se deplasează înspre sud-vest, cu o viteză de 12 km/h, anunţă agenţia AFP. Poliţia din Queensland avertizează populaţia să se pregătească pentru a face faţă unor pagube semnificative şi posibil morţi. 

De câteva zile, nordul Australiei se confruntă cu ploi torenţiale şi vânt puternic, cauzate de ciclonul Debbie. Acesta a fost clasificat cu gradul 4 din 5, iar prim-ministrul australian, Malcom Turnbul, a ordinat să se pună în aplicare planul de răspuns în caz de dezastre.

Peste 3.500 de persoane au fost evacuate din oraşele Proserpina şi Home Hill şi alte 2.000 din regiunea centrală a oraşului Bowen.

Avertizările autorităţilor s-au îndreptat şi către cei 25.000 de locuitori din zonele sudice din Mackay, din cauza valurilor puternice şi a pericolului de indundaţii severe.

Ciclonul Debbie are un parcurs lent, ceea ce ar putea cauza pagube severe pe o perioadă lungă de timp. Totuşi, există şi veşti bune: se aşteaptă ca ciclonul Debbie să se diminueze ca intensitate începând de miercuri, ajungând la nivelul de furtună tropicală.

Consiliul de Asigurări din Australia a declarat stare de catastrofă în regiunea sus-menţionată, declanşând măsuri de urgenţă pentru a face faţă numărului mare de cereri de asigurare aşteptate în urma dezastrului.

Un grup de apărare format din militari a fost pregătit să participe la operaţiunile de salvare din timpul şi după trecerea ciclonului. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?