Chimiștii și biochimiștii protestează la Ministerul Sănătății

 
Chimiștii și biochimiștii vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătății
Chimiștii și biochimiștii vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătății

Chimiștii și biochimiștii pichetează vineri sediul Ministerului Sănătății. Vor primi compensații pentru ce au pierdut, dar coeficientul lor de salariu e tot mic.

Chimiștii și biochimiștii care protestează în fața Ministerului Sănătății poartă măşti sanitare şi mănuşi chirurgicale, având pancarte cu mesajele: "OBBCSSR vrem coeficient 3,75%", "OBBCSSR solicită 6% din PIB pentru sănătate", "Competenţa face diferenţa", "Cerem OUG pentru salarizarea corespunzătoare a membrilor OBBCSSR". Chimiștii și biochimiștii care s-au adunat în fața ministerului sunt în număr de 40.

După greva de avertisment din spitale, Legea salarizării şi Regulamentul de sporuri pentru personalul din spitale se vor modifica, au anunţat, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. De asemenea, sindicatele din Sănătate au anunţat că vor renunţa la grevă.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a anunţat, marţi, că, în urma discuţiilor cu sindicatele din Sănătate, s-a ajuns la concluzia că Legea salarizării şi Regulamentul sporurilor au fost aplicate în mod subiecte.

"Legea salarizării şi Regulamentul sporurilor a fost aplicată în mod subiectiv", a afirmat Sorina Pintea, adăugând că doar doua spitale au declarat că au avut scăderi salariale. "În urma discuţiilor de astăzi s-a decis modificarea Legii salarizării", a mai spus ministrul Sănătăţii, adăugând că se va verifica şi urmări modul de aplicare a Legii salarizării şi a Regulamentului sporurilor.

Legea salarizării se modifică: Angajaţii din spitale cu salarii reduse vor primi banii înapoi

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?