CHARLIE HEBDO. Cine sunt cele 12 persoane ucise în atacul de la Paris

 
CHARLIE HEBDO. Cine sunt cele 12 persoane ucise în atacul de la Paris
CHARLIE HEBDO. Cine sunt cele 12 persoane ucise în atacul de la Paris
CHARLIE HEBDO. Cine sunt cele 12 persoane ucise în atacul de la Paris CHARLIE HEBDO. Cine sunt cele 12 persoane ucise în atacul de la Paris CHARLIE HEBDO. Cine sunt cele 12 persoane ucise în atacul de la Paris

Douăsprezece persoane au fost ucise, miercuri, în atacul de la Charlie Hebdo, şi anume opt colaboratori ai săptămânalului satiric, dintre care cinci erau desenatori, un invitat al publicaţiei, un agent de întreţinere şi doi poliţişti, relatează AFP, care prezintă toate victimele.

Jean Cabut, alias "Cabu" (76 de ani)

Un critic neobosit al prostiei şi religiilor, creatorul "ţărănoiului" - caricatura francezului rasist şi ţâfnos, purtătorul tuturor defectelor pe care voia să le denunţe. Cabu a semnat mai multe dintre caricaturile lui Mahomed, care au adus echipei publicaţiei ameninţări cu moartea, în 2006.Stéphane Charbonnier, alias "Charb" (47 de ani)

Un desenator coroziv şi un activist care afirma că nu se teme de nimeni, angajat de foarte tânăr, Charb conducea Charlie Hebdo din 2009. În 2013 a fost introdus pe o listă cu ţinte publicată de către Al-Qaida. Războaiele, politica şi pliticienii, reality show-ul, boala sau religiile - niciun subiect nu scăpa de peniţa sa.Philippe Honoré, alias "Honoré" (73 de ani)

Un autodidact, Honoré îşi publică primul desen de presă la vârsta de 16 ani, în ziarul Sud-Ouest, potrivit Le Magazine Littéraire, una dintre numeroasele publicaţii în care-i apăreau desenele în alb-negru, realizate într-un stil demodat. El colabora cu Charlie Hebdo din 1992.

Citeşte continuarea pe MEDIAFAX.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?