Cea mai ruşinoasă întrebare legată de o partidă de sex. Răspunsul uimitor al sexologului

 
Cea mai ruşinoasă întrebare legată de o partidă de sex. Răspunsul uimitor al sexologului
Cea mai ruşinoasă întrebare legată de o partidă de sex. Răspunsul uimitor al sexologului

O viață sexuală împlinită presupune să îți cunoșți corpul foarte bine, însă nu întotdeauna se întâmplă asta. Astfel se nasc anumite întrebări la care ţi-ai dori să afli răspunsul, însă sunt prea stânjenitoare ca să i le pui cuiva."De ce uneori râd sau plâng incontrolabil atunci când fac sex?" - este una dintre întrebările care rămân adesea fără răspuns.

"Sexul este un eveniment neurologic și emoțional", explică Debby Herbenick, cercetător la Centrul pentru Promovarea Sănătății Sexuale din cadrul Universității Indiana.

Și hormonii secretati la menstruație sau anumitele temeri pe care le ai în legătură cu relația în care ești implicată pot provoca o astfel de reacție emoțională.

"Nu sunt la menopauza, însă sunt uscată precum deșertul acolo jos. De ce?" - este o altă întrebare frecventă

Sunt mulți factori implicați în lubrifierea naturală a vaginului, însă acest fenomen poate apărea din cauza unor schimbări hormonale sau legate de fluxul de sânge, explică doctorul Lauren Streicher.

Potrivit ei, aproximativ 5% din femeile care iau anticoncepționale se confruntă cu această problema. Alți factori care ar putea fi de vină sunt alăptarea, chimioterapia, administrarea de antihistaminice, fertilizarea in vitro și diabetul.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?