Ce urmează după episodul rece din aceste zile. Cum va fi vremea de 1 decembrie

 
Prognoza mete. Cum va fi vremea de 1 decembrie
Prognoza mete. Cum va fi vremea de 1 decembrie

După episodul de frig și ninsoare din aceste zile, în mai multe regiuni din țară temperaturile cresc peste media normală pentru această perioadă. Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit până la data de 1 decembrie, în Muntenia sau Oltenia.Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a pubicat, luni 19 noiembrie, prognoza valabilă pe două săptămâni - mai precis până în 2 decembrie.

BANAT

Vremea va fi rece în prima zi, cu maxime în medie în jurul a 4 grade și apropiată de regimul termic normal, în perioada 20 – 23 noiembrie, când se vor înregistra temperaturi medii cuprinse între 6 și 8 grade. În perioada 24 - 27 noiembrie va fi mai cald decât în mod obișnuit, cu valori termice diurne în medie între 8 și 10 grade, apoi vremea se va răci, astfel încât media maximelor va fi în scădere până în jurul valorii de 3...4 grade.

Temperaturile minime se vor situa în jurul pragului de îngheț în nopțile de 20, 23, 24, 25 și 29, iar în ultimele nopți vor scădea spre medii de -4...-2 grade. În restul intervalului valorile nocturne vor fi
pozitive, în medie până la 4 grade.

Se vor semnala precipitații moderate cantitativ în zilele de 20 și 21 noiembrie, posibil și în jurul datei de 27 noiembrie, dar temporar și în 19 noiembrie și după 28 noiembrie, când vor fi slabe cantitativ.

CRIŞANA

Vremea va fi rece în prima zi, cu maxime în medie în jurul a 4 grade și apropiată de regimul termic normal, în perioada 20 – 23 noiembrie, când se vor înregistra temperaturi medii cuprinse între 6 și 8 grade. În perioada 24 - 27 noiembrie va fi mai cald decât în mod obișnuit, cu valori termice diurne în medie între 8 și 11 grade, apoi vremea se va răci, astfel încât media maximelor va fi în scădere până în jurul valorii de 2...4 grade.

Temperaturile minime se vor situa în jurul pragului de îngheț în nopțile de 20, 23, 24, 25, iar în ultimele nopți vor scădea spre medii de -4...-2 grade. În restul intervalului valorile nocturne vor fi pozitive, în medie până la 2...4 grade.

Se vor semnala precipitații moderate cantitativ în zilele de 20 și 21 noiembrie, posibil și în jurul datei de 27 noiembrie, dar temporar și în 19 noiembrie și după 28 noiembrie, când vor fi slabe cantitativ.

MARAMUREŞ
Vremea va fi rece în prima zi, cu maxime în medie în jurul a 3 grade și apropiată de regimul termic normal, în perioada 20 – 23 noiembrie, când se vor înregistra temperaturi medii de 5...6 grade.

În perioada 24 - 27 noiembrie va fi mai cald decât în mod obișnuit, cu valori termice diurne în medie între 6 și 8 grade, apoi vremea se va răci, astfel încât media maximelor va fi în scădere până în jurul valorii de 2 grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul pragului de îngheț în nopțile din periodele 20 – 22 și 26 – 28 noiembrie, iar în celelalte nopți vor scădea spre medii în general de -6...-4 grade.

Se vor semnala precipitații în general slabe cantitativ în intervalele 19 - 21 noiembrie și
25 noiembrie – 2 decembrie.

MOLDOVA
Vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit pe tot parcursul intervalului cu medii
ale maximelor ce se vor situa între -2 și 1 grad, exceptând zilele de 26 și 27 noiembrie, când
vor fi în medie valori diurne până în jurul valorii de 4 grade.

Media minimelor termice va fi
cuprinsă între -4 și -1 grad în nopțile din perioadele 20 – 22 și 26 – 29 noiembrie, iar în rest
se vor situa în general între -8 și -6 grade, local chiar și sub pragul gerului în nopțile de 23 și
24 de grade.

Se vor semnala precipitații însemnate cantitativ în ziua de 19 noiembrie și slabe cantitativ în 20, 21, 27 și 28 noiembrie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

DOBROGEA
În prima zi a intervalului de prognoză, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 10 grade, apoi se va răci, astfel că în zilele de 22 și 23 noiembrie media va scădea spre 1 grad. Începând din 24 noiembrie valorile termice diurne vor fi în creștere și vor ajunge în medie la 8...11 grade, în perioada 25 – 28 noiembrie, după care în ultimele zile vor fi din nou în scădere spre o medie de 3...4 grade. Minimele termice vor avea de asemenea fluctuații de-a lungul celor două săptămâni, astfel că vor scădea de la o medie de 1...2 grade în primele nopți, spre -5...-4 grade în nopțile de 23 și 24 noiembrie, după care vor crește în medie spre 2...4 grade în perioada 26 – 28 noiembrie, apoi vor scădea la -3...-2 grade în ultimele nopți.

Vor fi precipitații, moderate cantitativ în ziua de 19 noiembrie și slabe cantitativ, temporar în zilele de 20, 21 și în jurul datei de 27 noiembrie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

MUNTENIA
Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a intervalului, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 0 și 4 grade, exceptând perioada 25 – 28 noiembrie, când vor fi în medie valori termice de 5...8 grade, apropiate de cele normale.

Minimele termice se vor situa în jurul pragului de îngheț în perioadele de 20 – 22 și 27 – 29 noiembrie, iar în rest se vor încadra în general între -6 și -4 grade.

Se vor semnala precipitații moderate cantitativ în perioada 19 - 21 noiembrie și slabe cantitativ între 26 și 29 noiembrie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

OLTENIA
Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a intervalului, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 1 și 4 grade, exceptând perioada 26 – 28 noiembrie, când vor fi în medie valori termice în jurul a 6 grade, apropiate de cele normale.

Minimele termice se vor situa în jurul pragului de îngheț în perioadele de 20 – 22 și 27 – 29 noiembrie, iar în rest se vor încadra în general între -4 și -2 grade. Se vor semnala precipitații moderate cantitativ în zilele de 20 și 21 noiembrie și slabe cantitativ în 19 noiembrie și în perioada 26 – 29 noiembrie.

LA MUNTE
Vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului, astfel media maximelor va fi cuprinsă între -4 și 0 grade, exceptând perioada 24 – 27 noiembrie, când vor fi în medie valori termice în jurul a 3...4 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative și se vor situa în medie între -6 și -2 grade, iar în ultimele nopți spre -10...-8 grade.

Vor fi precipitații moderate cantitativ în 19 noiembrie și slabe în zilele de 20 și 21 noiembrie, dar și în perioada 26 – 29 noiembrie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?