Ce spune Protecția Copilului Dolj despre acțiunea derulată în cazul fetiței din Baia de Aramă

 

Referitor la acțiunea de preluare a Sorinei, derulată vineri, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj face mai multe precizări, menționându-se, în primul rând, că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a transmis Direcției că este nevoie de un psiholog și un asistent social, fără a aduce informații cu privire la ceea ce urma să se întâmple.

„Printr-o adresă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, înregistrată la instituția noastră în data de 20.06.2019, s-a solicitat să asigurăm „prezența la data de 21 iunie 2019, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova…. la ora 7.00, a unui psiholog și a unui asistent social pentru a acorda consiliere psihologică și asistență unui minor…” fără a ne fi furnizate alte informații (locație, istoric, speță etc). În conformitate cu prevederile legale, similar cu modul de răspuns la toate solicitările organelor de urmărire penală sau instanțelor judecătorești, instituția noastră a desemnat un psiholog și un asistent social care au participat la acțiunea din data de 21 iunie 2019 sub coordonarea procurorului de caz”, se arată în comunicatul de presă remis de DGASPC Dolj.

Referitor la procedura derulată la locuința familiei Șărămăt, procurorul de caz, Maria Pițurcă, a fost cel care a a stabilit cum să se acționeze. Aceasta a spus, susțin reprezentanții DGASPC Dolj, că se va ocupa personal de preluarea fetiței. Psihologul și asistentul social au intervenit abia după ce micuța a ajuns la mașină, la mama adoptivă.

„Procurorul de caz a stabilit modul de acțiune, în sensul că personal va întreprinde demersurile de preluare a copilului, iar personalului din cadrul instituției noastre i s-a solicitat intervenția ulterior preluării copilului, precum și pe parcursul deplasării către Institutul de Medicină Legală Craiova. După preluare, copilul a fost însoțit de mama adoptivă în prezența căreia a încetat starea de agitație și față de care nu a manifestat reacții de respingere. Pe parcursul deplasării către Institutul de Medicină Legală Craiova, copilul a beneficiat de suportul specialiștilor instituției pentru a înțelege acțiunile care s-au petrecut, a conștientiza ceea ce se întâmplă și ceea ce urmează să se întâmple”, au mai transmis reprezentanții DGASPC Dolj.

După examinarea de la IML, părinților Sorinei le-au fost transmise o serie de recomandări pentru a răspunde nevoilor emoționale ale fetiței.

„La sediul Institutului de Medicină Legală Craiova, copilul a manifestat o atitudine colaborativă, răspunzând la toate întrebările și solicitările specialiștilor acestei instituții. După finalizarea procesului de expertizare, copilul a fost încredințat părinților de către reprezentanții poliției, în prezența specialiștilor instituției noastre care i-au recomandat mamei să fie atentă la nevoile emoționale ale fetei, să-i ofere sprijinul de care va avea nevoie și să solicite ajutorul specialiștilor (medic, psiholog etc) în caz de nevoie”, se mai arată în comunicat.

Detalii pe Realitatea de CraiovaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?