Ce se întâmplă dacă bei apă de la robinet

Apa de la robinet nu este 100% pură, însă de cele mai multe ori nivelul elementelor care o contaminează se încadrează în limitele permise pentru a nu ne afecta sănătatea.Apa poate fi contaminată în mai multe moduri. Poate conține microorganisme precum bacterii și paraziți care ajung în apă din materii fecale umane sau animale. Poate conține substanțe chimice provenind de la deșeuri industriale. Nitrații utilizați în îngrășăminte pot pătrunde în apă prin scurgeri în pământ. Diferite minerale, cum ar fi plumbul sau mercurul, pot intra în alimentarea cu apă.

Existp programe minime de testare pentru anumiți poluanți pentru a se oferi asigurări că nivelurile rămân în limitele permise.

Cu toate acestea, unii oameni pot fi mai vulnerabili decât alții la potențialele daune cauzate de contaminanții de apă: persoanele supuse chimioterapiei, persoanele cu HIV / SIDA, pacienții cu transplant de organe, copiii, femeile gravide.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?