Ce s-a întâmplat cu sora mai mică a lui Kim Jong-un, dispărută subit

 
Kim Yo Jong, sora lui Kim jong-un
Kim Yo Jong, sora lui Kim jong-un
Kim Yo Jong, sora lui Kim jong-un Kim Yo Jong, sora lui Kim jong-un Kim Yo Jong, sora lui Kim jong-un

Sora mai mică a lui Kim Jong-un a dispărut de pe scena publică de ceva timp, deși a avut parte de o ascensiune fulminantă la vârful politicii în ultimii ani.

Sora mai mică a lui Kim Jong-un, văzută adesea în ultimii ani la evenimente internaționale împreună cu șeful statului, ar fi fost retrogradată de liderul suprem din Coreea de Nord, potrivit The Telegraph.

Kim Yo Jong, în vârstă de circa 30 de ani, nu a mai apărut în lumina reflectoarelor și a lipsit de la evenimentele publice recente, a informat site-ul NK News.

Absența acesteia ar putea însemna că a fost scoasă din grupul de conducere din jurul lui Kim Jong-un. Chiar dacă a participat la o reuniune parlamentară săptămânile trecute, numele sorei lui Kim Jong-un nu a fost inclus pe lista membrilor supleanți.

Kim Yo Jong a fost ridicată la vârful Partidului Muncitoresc din Biroul Politic al Coreei la sfârșitul anului 2017, într-o mișcare care a fost interpretată ca o consolidare a puterii familiei Kim și ca o împrospătare de imagine a dinastiei politice.

Potrivit Telegraph, Kim Yo Jong era foarte influentă în spatele scenei ca vicepreședintă a departamentului de "propagandă și agitație" al partidului, una dintre cele mai puternice femei din regimul dictatorial.

Kim Yo Jong a fost în centrul dramei diplomatice surpriză care a apropiat Coreea de Nord și Coreea de Sud în ianuarie 2018.

Tot ea a atras toate privirile la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea ca primul membru al familiei conducătoare care a mers în Sud în ultimii 60 de ani.

Kim Yo Jong a avut un loc la masă și la summit-ul istoric dintre Kim Jong-un și președintele sud-coreean Moon Jae-in, într-un semn exterior al poziției de confident pe care i-o acordase fratele ei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?